Inapoi

127 House / H Arquitectes

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la


Arhitecti: H Arquitectes
Locatie: Sabadell, Barcelona, Spania
Echipa de proiect: David Lorente, Ricart Josep, Ros Xavier, Tudo Roger
Colaboratori: Bullich Anna; Arhitect, Casas Marta; Arhitect, Teixidor Estel; Arhitect, TT_22; Structura
Client: Antoni Barniol Beumala si Pla Anna Uberti
Zona de proiect: 260 mp
Buget: 250 milioane euro
Anul proiectului: 2003-2006
Fotografii: Starp Estudi & Pedro Antonio Pérez

Casa pentru un cuplu cu trei copii - fara cerinte complicate de organizare - este situata intr-o zona dezvoltata tipic cu locuinte pentru clasa muncitoreasca in prima jumatate a secolului 20, aproape de centrul istoric al orasului: strazi ortogonale si lungi si loturi inguste- patru metri.

Caracteristicile unui astfel lot si planificarea pot genera, de obicei, realizarea unor locuinte private de lumina naturala si o lipsa totala de conectare in termeni de spatiu si de ventilatie intre fatade. Strategia de proiect poate fi vazuta in sectiunea locuintei: un aranjament destul de neobisnuit al spatiului pe etaje, incorporarea unei curti la parter si utilizarea scarilor ca un instrument pentru lumina naturala si ventilatie.







Profitand de faptul ca beneficiarul nu avea copii mici - cel mai mic avea zece ani - am decis separarea dormitorul parintilor de restul dormitoarelor si situarea acestuia la parter. Natura proiectului nu a permis ocuparea in procent de 100% a suprafatei parterului si astfel aici a fost incorporata si o curte, in jurul careia sunt situate dormitorul parintilor si studioul tatalui.





La acelasi etaj accesul se face din strada, garajul transfromandu-se in vestibul (sau vestibulul in garaj). Un spatiu inchis - negru - permite accesul atat masinilor cat si persoanelor.









Mai multe poze si informatii gasiti aici: http://www.archdaily.com