Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum aleg piscina potrivită pentru familia sau afacerea mea?

Care este piscina care vi se potriveste cel mai bine dvs. sau afacerii dvs? Ce tipuri de piscine sunt pe piata si ce caracteristici au? Waincris Piscine va ajuta cu acest mini ghid pentru alegerea unei piscine.
Cum aleg piscina potrivită pentru familia sau afacerea mea?

O piscina poate fi "bijuteria coroanei" de pe proprietatea dumneavoastra, capabila de a transforma o curte simpla intr-o oaza de relaxare in aer liber.

Dar, inainte de a face un pas hotarator, cel mai bine este sa se cantareasca avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de piscine.

Iata cateva lucruri de luat in considerare:

Cele doua tipuri principale de piscine sunt: piscine ingropate si piscine supraterane.

Piscinele supraterane sunt mai putin costisitoare, se monteaza/demonteaza in functie de sezon si sunt oferite in diferite variante (aspect de lemn, vopsite in anumite culori, foliate cu diferite imagini etc.). Există, de asemenea, tipuri de piscine gonflabile. Acestea sunt de obicei proiecte "do-it-yourself".

Piscinele ingropate - mai costisitoare, cu dimensiuni mai mari și cu durata de viata mare - pot fi de patru tipuri:

 

- cu structura de otel galvanizat si invelis interior din vinil/liner (linerul este montat pe o structura metalica);
- din fibra de sticla (o cuva din fibra de sticla este coborata in excavatie cu o macara);
- cu structura din blocuri de polistiren si beton (cofrajele de polistiren se asambleaza si se toarna beton in interiorul lor la fata locului);
- din beton cu diferite forme si cu diferite finisaje interioare: liner, vopsea, vitroceramica.

 

Pentru acestea este necesara instalarea de catre profesionisti.

Avantajele piscinelor in functie de tipul lor

1.Piscine din otel galvanizat

 

  • Timp scurt de executie
  • Usor de intretinut
  • Cel mai bun raport pret/calitate


2.Piscine din polistiren

 

  • Confort si economie
  • Adancimi variabile. Fara cofraje de cherestea
  • Libertate in alegerea formelor
  • Durata mare de viata


3.Piscine din polipropilena

 

  • Costuri si lucrari reduse de montaj
  • Scara si locuri de repaus inglobate in structura
  • Suprafata neteda pe pereti, antiderapanta pe scari
  • Placute la atingere, usor de intretinut


4.Piscine din beton

 

  • Eleganta si confort
  • Varietate mare de invelisuri interioare: mozaic din sticla, faianta, vopsea clorcauciuc, PVC armat
  • Robustete si stabilitate
  • Durabilitate si impermeabilitate


Un aspect esential de care ar trebui sa tineti cont, inainte de marime, adancime, forma sau cost, este perioada pe care intentionati sa ramaneti in casa dvs.


O piscina supraterana nu este menita sa fie mutata, insa o astfel de operatiune este realizabila. Trebuie sa fie dezasamblata, ambalata si transportata cu grija. Cu piscinile ingropate, aceste operatiuni sunt foarte greu de realizat sau chiar imposibile.

Trebuie sa aveti in mintea dvs. designul pentru piscina inainte de a vizita o companie de piscine si va puteti inspira din pozele cu piscine de pe internet.

Uitati-va la 500 de imagini, apoi imprimati cinci dintre ele ,cele care va plac cel mai mult, dupa care discutati cu firma de piscine.

Designul si forma piscinei vor depinde si de utilizarea piscinei. Daca doriti sa inotati toata ziua, forma dreptunghiulara este alegerea potrivita. Daca doriti ca piscina sa fie un loc de distractie pentru familie sau prietenii dvs. se iau in considerare alte forme si adancimi. Tineti cont si de faptul ca piscinele supraterane nu ofera o adancime la fel de mare ca piscinile ingropate.

 

Costuri. O piscina gonflabila costa intre 80 si 500 euro. Daca la acelasi dimensiuni se alege o piscina cu cadru de metal sau cu structura (pereti) din otel, preturile ajung la 1.000 - 5.000 euro, in functie de calitate, de dotari si de grosimea invelisului interior.


In ceea ce priveste pretul unei piscine ingropate, acesta poate fi oricat de mare. Piscinele din beton pot fi construite avand orice design, forma sau dimensiuni. Puteti avea scaune de bar in ea, o insula, o cascada, instalatie de inot contracurent, jocuri acvatice. Preturile unei astfel de piscine incep de la 15.000 euro si urca pana la 200.000 euro.

Nu uitati de costurile gardului imprejmuitor sau al pardoselei din vecinatatea piscinei.

La o piscina ingropata trebuie sa va ganditi la o reamenajare totala a gradinii cu costurile aferente.

Durata de construire. O piscina deasupra solului poate fi montata in cateva ore. Termenul de montare pentru o piscina ingropata poate fi de una-trei saptamani (cu interior din vinil - liner), doua saptamani (fibra de sticla) sau 12 saptamani (piscine din beton).

Durata de viata. Piscinele supraterane au durata de viata de 10 ani sau mai mult; linerul va necesita inlocuire dupa 6-10 ani, in functie de utilizare, ingrijire si clima.

Piscinele ingropate rezista mai mult. Linerul trebuie inlocuit in 10 ani; bazinul din beton este insa durabil, avand o durata de viata de zeci de ani.

Siguranta. Acesta este unul din aspectele pe care oamenii le trec cu vederea de multe ori. Piscinele supraterane, intr-o locatie protejata prin porti si incuietori, sunt mai sigure atunci cand vine vorba de copii mici. Piscinele ingropate pot fi facute mai sigure prin utilizarea de tehnologii – senzori infrarosu, alarme poarta, incuietori, camere video etc. Dar proprietarii de case de obicei neglijeaza aceste metode de precautie.

In cotinuare va oferim 15 sfaturi pentru alegerea unei piscine ingropate:

- Documentati-va in legatura cu tipul de piscina dorit; strangeti informatii si imagini cu piscine: tipuri, forme, tehnologii, dotari.
- Gasiti o companie de piscine de incredere. Un bun constructor va raspunde prompt la solicitarile dvs. si isi va prezenta portofoliul.
- Alegeti forma si locatia piscinei in curtea dvs. Modele dreptunghiulare sunt perfecte pentru persoanele care doresc un look clasic, atemporal. Sunt, de asemenea, ideale pentru cei ce iubesc inotul. Piscinele in forma de rinichi (reniforma) impreuna cu cu vegetatia din jur pot avea un aspect mai natural. Alegeti o piscina care sa se potriveasca cu stilul dvs de viata.

- Luati in considerare vremea din zona in care locuiti. In functie de zona poate fi necesar realizarea unui sistem de acoperire a piscinei pentru prelungirea sezonului

- Utilitatea piscinei. Este pentru copiii dvs.? Pentru distractie? Este o investitie? Sau este un refugiu de relaxare pentru dvs. si familia dvs.? Raspunsul la aceste intrebari va vor ajuta sa aflati ce fel de piscina doriti. De exemplu, un bazin de inot pentru copii ar putea include un tobogan si, probabil, nu are nevoie de cele mai scumpe finisaje.
- Stabiliti unui buget. Constructorul va fi capabil sa asculte ceea ce doriti si va va oferi o estimare asupra costurilor. Este important ca atat dvs., cat si constructorul dvs. sa stiti bugetul dvs. de la început.
- Luati in considerare costurile pe termen lung (costuri de intretinere si mentenanta a piscinei).
- Verificati autorizarile necesare construirii unei piscine.
- Contactati asiguratorul dvs. si discutati aspecte privind modificarea politei o data cu construirea piscinei.
- Nu renuntati la caracteristicile pe care le doriti cu adevarat. Retehnologizarea unui bazin nu este niciodata la fel de usoara ca instalarea initiala.
- Tineti cont de eficienta energetica. Prelatele de piscina, sistemele de acoperire, pompele cu consum redus si cronometre de iluminat pot fi amortizate in scurt timp prin economia de energie care se realizeaza utilizandu-le.

- Alegeti un sistem de filtrare eficient. In plus, aveti posibilitatea de a opta pentru sisteme de dozare manuala sau automata a substantelor de intretinere a apei. De asemenea, se pot achizitiona roboti automati de curatare a piscinei.
- Introduceti masuri de siguranta pentru copii in jurul piscinei (alarme, senzori, garduri de protectie).
- Alegeti plantele din jurul piscinei. Evitati plantarea de copaci in apropierea piscinei. Optati pentru plante care nu cresc prea inalte si care pot fi mutate usor.
- Planificati prima petrecere la piscina! Nu uitati sa organizati o petrecere mare pentru a sarbatori inaugurarea noii dvs. piscine.

Cum aleg piscina potrivită pentru familia sau afacerea mea?
Cum aleg piscina potrivită pentru familia sau afacerea mea?
Cum aleg piscina potrivită pentru familia sau afacerea mea?

Indiferent de piscina pe care o alegeti pentru dvs., familia dvs. sau afacerea dvs., consultantii nostri va sunt alaturi cu informatii suplimentare, cu sfaturi si cu cele mai bune oferte: www.depozituldepiscine.ro / www.waincris.ro / 0332 88 25 33.

 

Constructii piscine din beton, constructii piscine din otel, constructii piscine publice sau rezidentiale. Importator si distribuitor Intex - piscine supraterane.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.