Inapoi

Interventia inierbata de la Lincoln Center se deschide publicului

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Autor:Cameron Scott

De curand a fost inaugurata a doua etapa a lucrarilor de remodelare initiate de Diller Scofidio & Renfro la cladirea Lincoln Center, cuprinzand un acoperis - terasa in trepte, complet inierbat chiar deasupra cladirii care va gazdui un restaurant de lux si sediul Societatii de Film.

Lincoln Center impreuna cu lucrarile de reabilitare reflecta istoria locului respectiv: 17 blocuri de locuinte au fost demolate pentru construirea altarului celei mai de pret dintre arte in anii '50. Designul initial proteja centrul de vecinatati printr-o imagine puternic contrastanta si neprimitoare. Arhitectii Diller Scofidio & Renfro au avut de suportat critici referitoare la abordarea spatiala a volumetriilor. Pe de alta parte reprezentantii institutiilor culturale care au sediul in Lincoln Center nu au reusit sa ajunga la un compromis pe tema viziunii de ansamblu si a designului, astfel incat arhitectii nu au putut sa realizeze decat interventii de mica anvergura, in zona pietei publice si a oglinzii de apa.









Cei aproximativ 650mp de gazon nu sunt o gradina pentru oameni ci o insula de iarba inaltata. Acest element poate deveni o in schimb o atractie pentru locuitorii New Yorkului care altfel nu ar ajunge la Lincoln Center, oferindu-le solutia de a se bucura de natura si de soare intr-o mare de betoane. Panta peluzei se curbeaza la margini si este putin mai inalta, permitandu-le celor interesati de sport sa faca putina miscare, prin escaladare. Aceasta insula de verdeata este primul pas catre un urbanism mai ecologic si mai aproape de natura si a prins radacini in epicentrul viziunii mijlocului sec. 20 a lui Robert Moses.






























Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa