Inapoi

Les Carolines Playground and Dinning Room / Pablo Ribera Pons & Josean Vilar Pons

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Autor: Sebastian J



Arhitecti: Banca Pablo Josean Vilar si Pons Pons
Locatie: C / 5 Morera, URB antricoate de la Virgen, Picasso (Valencia), Spania
Colaboratori: Uno Uno Arquitectos
Organizator: Scoala S.Coop.V. Carolinas
Data proiectului: august 2006 - septembrie 2008
Cost: € 1,750,000
Spatiul de constructie: 1.711 m2
Fotografie: Fernando Alda

Scoala Escola Les Carollines are nevoie de o extindere astfel incat s-a decis construirea unei cladiri noi langa terenul de joaca si o unei noi sali de mese pentru intreaga scoala. Constructia trebuie sa se incadreze pe un teren de 2900 m2 care a fost folosit ca o gradina. Geometria complexa trebuie sa sustina un program care ar umple intreaga suprafata.









Pentru a maximiza spatiul liber, functionalitatile trebuie sa se suprapuna, ceea ce reprezinta un conflict pentru mobilitate copilului. Este o cladire care se incadreaza pe terenul disponibil prin adoptarea unui forme de spirala, care rezolva legatura intre niveluri, reusind sa pastreze pantele naturale ale terenului semi-ingropate. Aceasta operatiune da posibilitatea de a utiliza acoperisul ca o gradina si o parte a scolii in acelasi timp. Spirala care porneste din pamant, se transforma definind o terasa, si continua cresterea pana cand devine o "belvedere" proiectata catre peisaj. Peretii de beton de culoare ruginie ajuta la integrarea cladirii in mediu.



Mai multe poze si informatii gasiti aici: http://www.archdaily.com