Inapoi

Notariaat / Atelier Vens Vanbelle

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la


Arhitecti: Atelier Vens Vanbelle
Locatie: Belgia Horebeke,
An de proiect: 2009
Fotografii: Vens Atelier Vanbelle

Situl pe care se afla cladirea este situat la capatul unei strazi mici, intr-un sat mic numit Horebeke in Ardennii flamanzi, langa un restaurant. Vederea pe care o ofera situl este splendida: peisajul se onduleaza usor si ofera o imagine de ansamblu a unui teren agricol neatins care se intinde pe o suprafata de peste doi kilometri.

Acest tip de peisaj impresionant trebuie admirat discret, la fel ca si designul acestui proiect. Un birou notarial trebuie sa fie o cladire neutra si ar trebui sa fie accesibila pentru fiecare tip de vizitator. Noi credem ca pentru a construi intr-un peisaj ca acesta trebuie pastrata aceeasi neutralitate.







Acest lucru a fost transpus intr-un volum de caramida bruta care este semi-inchis pe partea dinspre strada si restaurant. Intrarea cladirii este marcata de un volum de culoare alba din tabla de otel. Mergand prin acest volum alb, vizitatorul intra intr-un coridor care iese pe o terasa pe partea dreapta. Pe partea stanga coridorul coteste catre sala de asteptare care se deschide in forma de con spre peisaj. Bucataria si birourile se deschid intr-un mod similar catre exterior. Peisajul pasnic este incadrat in ferestre ca niste picturi pline de culoare in interiorul alb.







Mai multe poze si informatii gasiti aici: http://www.archdaily.com