Inapoi

Noul club de golf din Praga schimba imaginea traditionala a acestei functiuni

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Spatiul destinat noului club de golf a revitalizat mediul natural dintr-o zona urbana de slaba calitate prin crearea unei mari oaze de verdeata, de recreere si sport. Designul noii dezvoltari urbane infatisa o cladire multifunctionala care detinea toate facilitatile unui club de golf. Planul de parter al cladirii este format din doua dreptunghiuri care se intrepatrund, fiind pozitionate pe o linie care marcheaza axa N-S.

Partea vestica contine o zona de parcare, iar celelalte laturi sunt inconjurate de spatii destinate sportului. Volumetria masiva este compusa dintr-un spatiu principal, cu doua niveluri, acoperit in terasa si un alt spatiu pentru sporturile de interior cu un acoperis in consola. Terasa restaurantului situat la primul etaj este acoperita cu un sistem de panze tensionate.





Cladirea are doua nuclee comunicante, cel de la intrarea principala leaga intregul spatiu, de la subsol (vestiare si anexe) prin etajul intai ("OL") continand restaurantul, magazinul tematic si golful de interior pana la al doilea etaj ("OL") in care se afla clubul si spatiile administrative. Celalt nucleu serveste ca ruta de comunicare inte primul OL al golfului de interior si clubul propriu-zis, de la al doilea OL.
In lungul fatadei sudice se gasesc zonele comerciale, restaurantele cu terasa. Elementul principal al fatadei este vitrajul protejat de o tesere de sipci Cembonite.





Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa