Inapoi

Un nou centru cu functiuni mixte completeaza zona sportiva din Muntii Stancosi

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Folosind elemente de design specifice zonelor cu valoare istorica din Alpii Europeni transpuse in forme contemporane, Solaris este un nou complex cu functiuni mixte amplasat in centrul unei statiuni de schi luxoase, Vail - Colorado. Dezvoltatorul Peter Knobel a remarcat faptul ca desi regiunea reprezinta o mare atractie pentru pasionatii de schi, ii lipseste un centru in adevaratul sens al cuvantului in care turistii si localnicii deopotriva sa se poata intalni si socializa, sa se bucure de oferta spatiilor comericale si de loasir. Cu ajutorul echipei de la Barnes Coy Architects viziunea pe care a avut-o este acum realizata si urmeaza fie inaugurata in cursul acestei luni.

Noul centru multi-functional este realizat din 79 unitati separate care gazduiesc restaurante, sali de cinema, spatii de bowling si patinaj. Un element cheie in realizarea proiectului a fost obtinerea unui echilibru intre tehnologia de ultima ora, design-ul contemporan si elementele traditionale specifice zonei Muntilor Stancosi. Drept urmare, o mare suprafata vitrata a fost amplasata in zona de bar-restaurant in incercarea de a incadra peisajul minunat care se vede dincolo de fereastra. Peretii finisati cu piatra, de ambele parti ale vitrajului aduc aminte de versantii canioanelor, caracteristici peisajului din statul Colorado.

Urmarind ideea de a strange la un loc membrii comunitatii si de a asigura un centru pentru aceste activitati, Barnes Coy a proiectat un „mall" elegant si primitor de aprope jumatate de hectar, in fata complexului Solaris, gandit sa fie punct terminus pentru axa care leaga International Bridge, folosit de schiorii care se intorc de pe partiile de laga Gore Creek. Caracterizat de arhitecti ca fiind „un hibrid cu imagine avangardista", design-ul propus amesteca cu usurinta elemente contemporane cu sarmul traditional al zonei care atrage turistii de peste cincizeci de ani.









Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa