Inapoi

Un proiect rezidential in Singapore incearca sa se integreze in peisaj

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Casa sta asemeni unui monolit verde, incercad sa se integreze in context, profitand de vecinatatea unui parc bogat in vegetatie aflat chiar vis-a-via. De la exterior, imobilul are imaginea unui cub placat cu tabla de cupru patinata, a carui coaja e strapunsa din loc in loc de deschideri finisate cu lemn. La interior, spatiile variaza in functie de cele doua volume, de tavanele curbe si de gradinile ornamentale.

Conceptul s-a bazat pe un desen abstract obtinut prin reducerea volumetrica a unui cub cu latura de 9m. Volumele dintre zona de nord si cea de sud ale casei au fost introduse pentru a permite circulatiilor sa aiba niste dimensiuni rezonabile, optime, care sa permita ventilarea naturala. Tinand cont de locuintele invecinate, al treilea nivel a fost si mai mul redus pentru a micsora impactul intregii volumetrii asupra spatiului inconjurator.

Finisajul din cupru patinat al fatadei nu numai ca reflecta atmosfera luxurianta care inconjoara volumele ci permite "Casei Verzi" sa aiba un consum redus de energie datorita principiilor arhitecturii durabile folosite in procesul de proiectare al acesteia. O astfel de fatada nu presupune lucrari de intretinere si actioneaza asemeni unei bariere impotriva caldurii. Datorita orientarii terenului, pe directia N-S, zona de zi si dormitoarele au fost amplasate in zona din fata, respectiv din spate a casei, in timp ce baile si zonele anexe sunt orientate E-V actionand ca o protectie suplimentara, impiedicand caldura sa ajunga in camerele principale. Atat zona de zi cat si dormitoarele beneficiaza de privelisti minunate catre parc, amplificand conexiunea cu natura si aducand-o mai aproape.












Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa