Inapoi

10 Stadioane din Africa de Sud pentru Cupa Mondiala FIFA 2010

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Sursa: http://weburbanist.com

Cupa Mondiala FIFA 2010
programata sa aiba loc incepand cu 11 Iunie pana pe 11 Iulie este prima cupa care va avea loc pe continentul Africa. Desi multi si-au exprimat indoiala ca Africa de Sud poate gazdui cu succes un eveniment de o asemenea magnitudine, o privire in detaliu la cele 10 stadioane spectaculoase selectate ca locuri de joc va surprinde si impresiona cu siguranta fanii de sport in intreaga lume.

1. Johannesburg - Stadionul Soccer CityStadionul Soccer City
este renumit pentru a fi locul unde Nelson Mandela a tinut primul discurs public major in Johannesburg in urma eliberarii sale din inchisoare


2. Durban - Stadionul Moses Mabhida

Deschis pe 11.28.2009, Stadionul Moses Mabhida a fost conceput ca un mecanism flexibil, cu o capacitate nominala de 54.000, care poate fi extins la 80.000, daca nevoia cere. In timpul Cupei Mondiale FIFA 2010, capacitatea de locuri vor fi stabilite la 70000 de locuri platite.


3. Cape Town - Stadionul Green Point

Stadionul Green Point
deschis pe 14-12-2009 a fost special construit cu viitoarea Cupa Mondiala in minte. Stadionul cu 69070 de locuri a fost construit pe locul unei arene anterioare. Proiectat sa completeze si sa consolideze centrul infloritor al Cape Town, noul stadion este aproape de districtul comercial si de divertisment de la Victoria & Alfred Waterfront.


4. Johannesburg - Stadionul Ellis Park

Stadionul Ellis Park  este un stadion cu 62567 de locuri cu mai multe functii si a fost deschis in 1928 iar costurile de constructie au fost ... doar £ 5,000 GMP la momentul respectiv. In 2008 Coca-Cola Company a platit ZAR 450 milioane (58 milioane dolari SUA sau £ 30 milioane GBP) pentru drepturile de nume - astazi denumirea oficiala a stadionului este Coca-Cola Park. Stadionul este demn de remarcat, de asemenea, pentru ca a devenit in 2005 primul stadion detinut de un negru in Africa de Sud.


5. Pretoria - Stadionul Loftus Versfeld


Stadionul  Loftus Versfeld are o capacitate de 51,762 de locuri astazi, dar  situl a gazduit o gama larga de evenimente sportive inca din 1906. Stadionul Loftus Versfeld va gazdui primul sau joc de Cupa Mondiala la 06.13.2010 cand Serbia si Ghana vor intra pe teren.
 6. Port Elizabeth - Stadionul Nelson Mandela Bay


Stadionul Nelson Mandela Bay este unul dintre cele 5 stadioane in intregime noi din Africa de Sud construite in mod expres pentru a gazdui Cupa Mondiala FIFA 2010, dar va oferi, fara indoiala, locuitorilor din acest oras litoral frumos multi ani de utilizare ca un loc perfect de gazduire a evenimentelor sportive si de divertisment. Stadionul are o capacitate de 48459 de locuri si ofera fanilor fotbalului, o priveliste uluitoare cu lacul vecin North End.


7. Bloemfontein - Stadionul Free State

Stadionul Free State
(cunoscut alternativ, ca Vodacom Park) in Bloemfontein a fost construit initial in 1995 si a gazduit Cupa Mondiala de Rugby in acelasi an. Stadionul este "casa" catorva echipe de rugby profesional: the Free State Cheetahs si Central Cheetahs, precum si Bloemfontein Celtic din Premier Soccer League.
8. Polokwane - Stadionul Peter Mokaba


Stadionul Peter Mokaba este un nou stadion de fotbal terminat in apropierea termenului impus de FIFA pentru constructii noi la inceputul anului 2010.
Situat in Polokwane (cunoscut anterior ca Pietersburg), Stadionul Peter Mokaba este numit dupa un fost lider al ANC Liga Tineretului si are o capacitate de 46000 locuri. Patru meciuri din primul tur vor fi jucate la Stadionul Petetr Mokaba in timpul Cupei Mondiale FIFA 2010, incepand cu Algeria vs. Slovenia pe 13 iunie si terminand cu Paraguay vs Noua Zeelanda pe 24 iunie.
9. Rustenburg - Stadionul Royal Bafokeng

Royal Bafokeng Sport Palace
(sa-i spunem numele oficial) este un stadion in un aer liber, multifunctional detinut de Royal Bafokeng Nation, patria comunitatii traditionale si etnice a poporului Bafokeng inca din secolul al 12-lea.


10. Nelspruit - Stadionul Mbombela


Desi are doar 43500 de locuri Stadionul Mbombela, situat chiar la vest de Nelspruit Africa de Sud, ar putea fi cel mai distinctiv. Acoperisul consola care adapostes mare parte din zona cu locuri este sustinut de 18 piloni structurali care din exterior seamana cu niste girafe.


Este evident ca FIFA, Federatia Internationala de Fotbal, a lucrat mana in mana cu Africa de Sud, pentru a asigura ca FIFA World Cup 2010 va fi un succes.

Mai multe poze si informatii gasiti aici: http://weburbanist.com