Inapoi

A avut loc prima Gala de premiere Arhetipuri

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
 
     

 

 

Arhetipuri

partener oficial:

HP

 

     

Gala de Premiere!

     
 
 

Finalistii ARHETIPURI au fost premiati in cadrul primei Gale a concursului, desfasurata duminica 27 iunie la Palatul Patriarhiei din Bucuresti.

Desfasurata intr-o locatie speciala, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti, Gala Arhetipuri s-a bucurat de o audienta numeroasa si reprezentativa, din public facand parte importanti arhitecti din tara, precum si reprezentanti ai organizatiilor de profil si ai presei de specialitate. Evenimentul a inceput cu o serie de discursuri. Au vorbit reprentanti din partea juriului si din partea partenerilor. A urmat un concert sustinut de Cvartetul Arpeggione care a delectat publicul.

 

 

 
 

 

 
         
 

 

 
 

 

 

Momentul culminant al serii l-a reprezentat Festivitatea de decernare a premiilor. Cele 8 echipe selectate pentru cea de-a doua etapa a concursului au avut onoarea de a fi premiate de catre membrii juriului. MC Catalin Stefanescu a facut prezentarile. Fiecare echipa a primit un premiu si un cec Arhetipuri, precum si cadouri din partea sponsorilor. Pe langa acestea, s-au mai acordat doua mentiuni pentru proiecte interesante la nivel conceptual. A urmat un moment special AD(D)VERITAS, in care Ciprian Pasca si Mihaela Oltean au oferit publicului informatii legate de ideea concursului si organizarea acestuia. La final, concertul Pop-Opera Romeo&Julieta sustinut de sotii Saleno a incantat auditoriul.

 

 

 
 

 

 
 
 
 

 
 
 

Tombole

 
 
     
 
 

In cadrul evenimentului, publicul a fost invitat sa participe la doua tombole organizate partenerii Arhetipuri HP si Nemetschek. La tombole s-au castigat o imprimanta HP Designjet TI200 Printer in valoare de 6600 euro, oferita de HP si un pachet Cinema 4D RII.5 Architecture Edition in valoare de 1500 euro, oferit de Nemetschek.

 

 

 
 

 

 
 
 
     
 
 

Caravana

 
 
     
 
 

Arhetipuri a avut 219 proiecte inscrise in concurs, dintre care 26 au fost apreciate la prima selectie, pentru ca in final cele mai valoroase 8 lucrari sa fie desemnate finaliste. In urma rezultatelor primei etape, 4 orase au ramas in concurs: Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti si Sibiu. Echipele cu lucrari finaliste intra in a doua etapa a competitiei concurand pentru castigarea premiilor in valoare totala de 30.000 de euro si a marelui premiu in valoare de 11.500 de euro.

Cele 26 de lucrari selectate in prima faza a jurizarii, inclusiv proiectele finaliste, pot fi admirate in cadrul expozitiilor itinerante organizate in cele 9 orase din tara participante in concurs. Prima expozitie a fost organizata in parcarea din fata Bibliotecii Centrale Universitare intre 25-27 iunie. Caravana expozitiilor va continua la Ploiesti, Braila, Galati, Vaslui, Cluj-Napoca, Timisoara si se va incheia la Brasov.

 

 

 
 

 

 
 

 

 

Juriul care a evaluat lucrarile este compus din: arh. Kimmo Limatainen - ATF, Finlanda; arh. Jacques Allard, CEO to ArchiEurope, Tim Abrahams, redactor sef la Blue Print Magazine UK; arh. Ioan Feier, Arad; conf. dr. arh. Marius Marcu Lapadat, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti, Arh. Constantin Gorcea din Suceava si Arh. Johannes Bertleff, arhitect asociat Exhibit Arhitectura, Brasov.

 
 
     
 
 

Mapei

 
 
     
 
 
 

     
 
 
     
 

 

ARHETIPURI este un concurs pregatit si organizat de agentia de publicitate AD(D)VERITAS in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania.

Informatii pe www.arhetipuri.ro.

 
 
     
 

 

Sponsori principali

 
 

LindabVilleroy & BochNemetschekAstron

 
 
 

Sponsori

 
 

HolcimAustrothermVeluxKoberSika

 
 
 

AcoYTongHolverFabryoLGPorta Doors

 
 
 

NikonMapeiElisPhilipsKronospan

 
 
 

AlukonigstahlfakroPBTParliament

 
 
 

Organizotori

 
 

AdveritasOAR

 
 

Masina Oficiala

 
 

Audi

 
 
 

Cu sprijinul

 
 

UARUASRIon MincuGreenCarturestiMonsena

 
 
 

Parteneri media

 
 

ArhitextArhitecturaGood HomesBicauIgloo

 
 
 

1001 Case1001case.roCasa si BiroulPlanul casei meleSapte Seri