Inapoi

Anuntarea propunerii pentru Middle East Centre al arhitectei Zaha Hadid

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
propunere_zaha_hadid4

Au fost facute publice propunerile arhitectei Zaha Hadid pentru Middle East Centre, parte a Colegiului St. Anthony de la Universitatea Oxford. Structura se va asigura noi spatii publice si va relationa Middle East Centre, centrul universitar pentru studii interdisciplinare ale Orientului Mijlociu Modern, cu latura de sud a Colegiului printr-un nou careu organizat de legatura.

Planurile propuse pentru cladire au starnit reactii contradictorii intre membrii comunitatii, datorita invecinarii acesteia cu cladiri in stil Victorian. Cu toate acestea, a fost obtinuta intr-un final autorizatia de construire in martie anul acesta dupa finalizarea discutiilor referitoare la copacii existenti pe teren.

Extinderea avand 1 200mp sub forma de palnie va separa strazile 68 si 66-64 Woodstock, adapostind o sala de lectura, o biblioteca, spatii de depozitare si o sala pentru prezentari. Anvelopanta structurii suspendate va fi legata cu noua biblioteca si arhiva. Contrastul cauzat de scara elementelor si de adancimea acestora vor fi puse in evidenta prin volumetrii concav/convexe a spatiului principal de lectura. Forma unduita a legaturii este reflectata in plan orizontal in curtea exterioara de acces, in care o fatada curba, concav/convexa, fara tamplarie pune in evidenta terasa publica si intrarea principala.
Proiectul va fi supus licitatiei in anul urmator, avand programata inceperea lucrarilor in 2011.

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa