Inapoi

ARCADD modernizeaza casa traditionala a orasului Massachusetts

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
casa_massachusetts1

ARCADD, casele din Cold Spring Green in Newton, Massachusetts, urmaresc sa impuna o noua directie modernista pentru casele traditionale tip New England, etaland luminatoare, camere cu tavane inalte, accente din inox si vitraje de mari dimensiuni. Dupa o serie de obstacole cauzate de autoritatile care au intarziat cu 6 luni eliberarea autorizatiilor de construire si au respins proiectul in repetate randuri din cauza designului, cladirile finalizate au ajuns acum sa fie apreciate in zona si la nivelul orasului.

Cladirea foloseste tehnologiile de ultima ora pentru asigurarea eficientei energetice, cum ar fi incalzirea/racirea geotermala, un sistem de panouri fotovoltaice integrate in acoperis, ferestre cu eficienta ridicata si echipamente/electrocasnice clasificate EnergyStar. Materialele folosite pentru construire au fost produse si cumparate local, iar casele au fost inaltate cu minimum de reziduuri lemnoase. Panourile galvanizate folosite pentru acoperis sunt folosite de peste 100 de ani datorita proprietatilor materialului, care vara reflecta caldura in timp ce iarna o inmagazineaza. Planul liber propus, vitrajele mari si luminatoarele actionate electronic ajuta la intretinerea unei ventilatii naturale si permit luminii sa patrunda peste tot in casa.

Fiecare unitate este controlata din punct de vedere al temperaturii (inclazire si climatizare) folosindu-se un sistem geotermal si solar. Reducerea emisiilor de carbon echivaleaza cu micsorarea cu pana la 17% a necesarului de energie pentru casa, iar din punct de vedere financiar este echivalentul a necesarului de carburant pentru un an intreg pentru patru autovehicole de dimensiuni mari (cate una pentru fiecare casa a complexului rezidential). Traiul in cadrul complexului Cold Spring Green va fi gratis din punct de vedere al costurilor pentru energie, aproximativ on 15-20 de ani avand in vedere ca 11.5 ani sunt necesari pentru amortizarea investitiei facuta pentru sistemul geotermal.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa