Inapoi

ARUP progreseaza cu lucrarile la biblioteca si gradina scolii Druk White Lotus

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
druk_white_lotus2

Biblioteca si curtea interioara incheie faza a 4-a a lucrarilor la proiectul pentru Campusul Scolii Druk White Lotus. Aceste zone sunt momentan in lucru si au ca termen de finalizare toamna anului 2013. Cerintele temei au fost sa se realizeze o structura simbol, care sa fie amplasata in patratul central al celor noua patrate ale mandalei, conform masterplanului. Cerintele au fost de a se dota scoala cu o biblioteca moderna si o curte interioara pentru adunari, evenimentele culturale ale elevilor si proiectiile cinematografice, dar care sa fie protejata impotriva vanturilor dominante si a norilor de praf.
Biblioteca a fost amplasata la primul etaj ca exemplificare a formelor galeriilor traditionale Ladakhl specifice manastirilor dar si altor locuri. Prin design-ul adoptat se reflecta o gandire durabila, pentru ca se bazeaza pe energia solara pentru incalzire si datorita panourilor fotovoltaice scoala are energie pentru alimentarea computerelor si sistemului de iluminat artificial. Sistemul constructiv din lemn asigura rezistenta la cutremur prin faptul ca permite acoperisului si peretilor sa se miste independent.

Curtea interioara impreuna cu zona balconului formeaza un teatru in aer liber care poate fi folosit pentru adunarile din cadrul scolii, pentru cursuri, zile speciale si reprezentatii artistice. Trei sali care se deschid catre curtea interioara asigura zonele necesare pentru studiu si pentru activitati de grup. O pergola realizata din lemn de salcie impreuna cu panourile fotovoltaice asigura umbra in zona balconului. Biblioteca va reprezenta un procent mare din spatiul necesar elevilor pentru studiu si va asigura zone pentru depozitarea cartilor, dotari multi-media si zone amenajate pentru studiu individual. Institutia va promova burse de studii accesibile atat local cat si la nivel international, pe domenii precum arta, stiintele tehnice, limbile straine si religie, iar materialele de studiu vor fi disponibile si pentru scolile afiliate din strainatate.





Curtea centrala creaza un spatiu pentru socializare si intercomunicare care va ajuta la o mai buna canalizare a atentiei asupra scolii si comunitatii locale. Suprafetele mari de perete vor fi folosite pentru prezenatrea operelor de arta ale elevilor. Scena si treptele le dau posibilitatea elevilor sa prezinte spectacole artistice pentru parinti si invitati. Aceasta curte interioara este suficient de mare pentru toti cei 500 de elevi la un loc si acest fapt le va oferi sentimentul identitatii si apartenetei la o familie mai mare.






 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa