Inapoi

Biblioteca propusa de Mechanoo Architects a primit aprobare

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
biblioteca_mechanoo_4

O investitie de 193 milioane de lire sterline facuta de conducerea locala a orasului Birmingham va fi pentru realizarea noii biblioteci a orasului, o viitoare emblema arhitecturala a acestuia. Cladirea impreuna cu amfiteatrul in aer liber din fata acesteia vor constitui inceputul fenomenului de regenerare a orasului, etichetat drept Marele Plan al Orasului, incurajand realizarea mai multor proiecte si atragerea unor noi investitii.

Presedintele Consiliului Orasului Birmingham, domnul Mike Whitby declara: "Nu facem altceva decat sa juxtapunem elemente culturale si cele de regenerare la o scara mai mare decat orice alt oras a facut pana acum in Marea Britanie. Prin aceasta investitie strategica, cele 193 de milioane de lire sterline se vor materializa intr-o constructie emblematica pentru intreaga regiune si care va atrage la randul ei alte investitii. Locuitorii sunt increzatori in reusita acestui plan de regenerare urbana si si-au manifestat dorinta de a se implica activ."

Noua biblioteca proiectata de catre Mecanoo Architecs va fi amplasata in zona "Centenary Square", intre Birmingham Repertory Theatre si Baskerville House. O intrare comuna in biblioteca si in teatru va fi realizata chiar sub un balcon in care publicul poate asista la evenimentele ce se desfasoara in piata. Deasupra zonei balconului, volumul cladirii se retrage creand astfel un al doilea spatiu deschis, o gradina suspendata care ofera privelisti extraordinare asupra orasului.

Cel mai interesant element al noii cladiri cu o suprafata de 31 000mp il reprezinta fatada traforata, inspirata din istoria mestesugareasca si industriala a orasului Birmingham. Cladirea nou propusa va asigura un plus de 20% in privinta spatiului decat in actuala locatie a bibliotecii si va putea gazdui zilnic, aproximativ 10 000 de vizitatori.

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa