Inapoi

Bine ati venit in jungla urbana!

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
jungla_urbana1

Namba Parks, situate in orasul Osaka - Japonia, a fost nominalizat printre cele 4 proiecte de dezvoltare urbana, castigand Premiul de Excelenta al Urban Land Institute (ULI): concursul Asia-Pacific.


Proiectat de catre Jerde Partnership, Namba Parks este situat langa statia de tren Namba si a fost gandit ca o atractie naturala a orasului, o jungla urbana in adevaratul sens al cuvantului, oferind un spatiu de parcare pe acoperis alaturi de un "canion" sinuos printre vegetatie.


 

 

Namba creaza o noua identitate cu un caracter unic, dramatic pentru oras. Langa un imobil de birouri de 30 de etaje si un turn de locuinte de 46 de niveluri, proiectul prezinta un nou spatiu comercial cu un acoperis terasa transformat in parcare a carui suprafata se extinde de-a lungul mai multor volume si ajunge treptat, pana la 8 niveluri deasupra strazii. Zonele verzi ale parcului sunt o adevarata oaza de verdeata intr-un oras in care natura si-a pastrat foarte putin teren. Prin conexiunea cu strada, planul inclinat al parcarii atrage oameni in parc, printre vegetatie si jocurile de apa, avand terase unde pot servi masa, unde pot citi si socializa sau doar sa admire privelistea.


 

A doua faza a proiectului, finalizata in 2007, extinde planul terasei parc pana la inaltimea de 10 niveluri, fata de cele 8 initiale, marind in acelasi timp si "canionul", care porneste aproape de nivelul strazii in partea opusa a statiei de tren.
Proiectul
Namba este un exemplu graitor de dezvoltare a circulatiei intr-o maniera ecologica, in cadrul careia performanta economica si calitatea designului ecologic sunt singurele obiective.


 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa