Inapoi

Biroul pe care multi dintre angajati nu vor dori sa il paraseasca

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Pascal Arquitectos a proiectat biroul de 512mp, din Mexico City al unui dezvoltator de spatii comerciale. Conceptul de la care s-a pornit a fost crearea unui sediu functional si cu o arhitectura contemporana, care sa fie complet diferit de celelalte abordari traditionale ale acestei functiuni. Arhitectul dorea sa imprime senzatia unei a doua case, mai ales ca angajatii urmau sa isi petreaca mare parte a timpului in respectivele birouri.

Un amestec de materiale naturale precum marmura si lemnul, folosite in contrast cu sticla securizata colorata, otelul inox si fierul, au condus la o compozitie echilibrata in culoare si texturi, dar oferind in acelasi timp o atmosfera moderna si primitoare.

In zona lifturilor din holul de acces, contrastul intre albul marmurei calcata si placile din otel garanteaza un efect dramatic. Aceasta zona de acces conduce catre foierul receptiei a carui paleta cromatica este mult mai blanda, in tonuri calde si a carui atmosfera este imbunatatita cu ajutorul sistemului de iluminat. Materialele folosite in acest spatiu sunt marmura rosso-levanto, lemn din esenta de papagayo si sticla neagra cu un ecran LCD suspendat care apare intermitent.



Foaierul receptiei asigura accesul intr-un hol care comunica cu toate celelalte spatii ale sediului de birouri.
Zona operationala este o mare sala in care sunt amplasate birouri individuale. In acest spatiu pe un intreg perete a fost realizata o imagine decorativa care sa faca trimitere la profilul de afacere al companiei iar pardoseala a fost acoperita cu mocheta pentru a reduce nivelul zgomotului. Cele cateva compartimentari sunt realizate integral in sticla clara securizata pentru a permite luminii naturale sa patrunda in interioul acestora.



La capatul holului se afla secretariatul zonei executive, prevazut cu usi din sticla securizata, picturi ale lui Jose Villalobos si gravuri executate de Piranessi. Zona executiva contine doua birouri, o sala de consiliu si o zona de relaxare, toate amenajate cu mobilier modern, panouri din lemn pe pereti si tavane suspendate curbate care mascheaza unitatile de aer conditionat. Draperiile din catifea aduc un plus atmosferei elegante, facand trimitere mai mult la un spatiu rezidential decat la unul de lucru.





In sala de consiliu au fost folosite aceeasi gama de materiale iar tavanul suspendat prezinta din loc in loc placi de onix prin care se face ilumintatul artificial.



Nu in ultimul rand ar trebui mentionata existenta unei zone de relaxare dotata cu un bar realizat din otel si marmura arabescato, unde angajatii pot sa aiba intalniri de afaceri sau simple discutii cu colegii.

 




Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa