Inapoi

Broadway se imbogateste cu o noua cladire ce va gazdui colegiul de fete

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
colegiul_de_fete_diana_center3

Fosta studenta la Bernard College, Diana Vagelos a trait o experienta care nu le este harazita multora si anume sa fie prezenta la inaugurarea cladirii multifunctionale de 98 000mp a Colegiului pentru arte si reprezentatii, care ii va purta numele. Colegiul intitulat "Diana Center" a fost realizat si datorita donatiei de 15 milioane de dolari (reprezentand o treime din valoare investitiei), a castigat atat o competitie nationala de design cat si premiul Progressive Architecture si a devenit cel mai nou punct de interes social si educational in domeniul artistic.

Bernard College este unul dintre cele "Seven Sisters" (Sapte surori) colegii pentru arta din Nord-Estul Americii (printre care se numara si Wellesley si Radcliffe). Designul cladirii "Diana Center" a fost realizat de catre Weiss/Manfredi si reflecta ideologia liberala a colegiului, prin transparenta, circulatii si imagine generala incurajeaza comunitatea Barnard sa interactioneze, sa faca schimb de idei si sa se angajeze intr-un proces de gandire creativa.

Noul centru cuprinde studiourile de arhitectura si de pictura, o sala de spectacole artistice cu 500 de locuri, un teatru, o cafenea si o sala de mese, sali de lectura si de cursuri, spatii pentru expozitii. A fost gandit pentru a interactiona cu publicul astfel incat vor fi spatii in care oamenii vor avea acces si se vor putea bucura de dotarile colegiului. Situata pe Broadway, cladirea "Diana Center" relationeaza cu arhitectura si peisajul urban al zonei. Prin realizarea unui gol pe diagonala, in interiorul cladirii, atriumul inchis complet in sticla asigura conexiuni la nivel vizual intre programe, intre Lehman Lawn si etajele superioare, pana la acoperisul verde. Acest atrium si casa scarii integral vitrata asigura iluminatul natural si o legatura vizuala directa intre Colegiu si oras, incurajand in acelasi timp si interactiunea indirecta intre diferitele discipline.

Fatada compusa din 1154 panouri de sticla transparenta si colorata, reflecta caramida si placajul terra cotta de pe cladirile invecinate, generand astfel o fatada luminoasa dar si eficienta energetic.


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa