Inapoi

Bucataria exterioara propusa de Electrolux se integreaza perfect in gradina

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Autor: Kristi Bernick

Daca sunteti genul caruia ii place sa isi invite prietenii pentru a petrece impreuna o seara placuta pe terasa, dar risca sa petreaca prea mult timp in bucatarie pregatind diverse, atunci cu siguranta noul model de bucatarie exterioara propus de Electrolux Australia va simplifica lucrurile. Intitulat "Outdoor Kitchen" a fost proiectat de catre designerul - peisagist Jamie Durie si realizat integral din materiale ecologice astfel incat sa se potriveasca in orice gradina. Elementele pot fi facute la comanda astfel incat sa foloseasca optim spatiul existent si mai ales sa se integreze cu celelalte obiecte de mobilier de pe terasa sau din gradina.

Durie declara ca noul model de bucatarie "urmareste sa redefineasca activitatile relaxante astfel incat sa pastreze o legatura armonioasa cu elementele din gradina". Designerul a dorit sa realizeze ceva mai mult decat o bucatarie, pentru ca a gandit-o ca un spatiu care sa ii determine pe oameni sa petreaca mai mult timp in gradina, bucurandu-se de natura.

Elementele care definesc unitatea de bucatarie exterioara sunt realizate intr-un design modern, cu forme curbe, bine controlate. Blaturile au integrate elementele de gratar-plita de la Electrolux si sunt finisate in alb. Blatul de preparare sau de servire este realizat din panouri din lemn si poate fi reglat pe inaltime astfel incat sa se poata servi masa asezati pe scaune. Dulapurile finisate intr-un gri mat cat si o mica parte din blatul alb sunt decorate cu o imagine grafica a unor ramuri de copac, subliniind ideea conceptului de a combina designul cu natura.

Restul spatiului este ocupat cu jardiniere incorporate in elementele de mobilier. In aceste jardiniere pot fi cultivate o serie intreaga de plante si flori, in functie de preferintele fiecaruia dar se potrivesc de minune plantele aromatice si legumele, astfel incat sa fie la indemana in momentul prepararii mancarii.

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa