Inapoi

Bulgaria construieste un tunel rutier lung de 2 kilometri, cel mai mare din aceasta tara

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Agentia pentru infrastructura rutiera din Bulgaria a semnat marti un contract in valoare de 94,8 milioane de euro cu un consortiu local pentru construirea tunelului Zheleznitsa, parte din autostrada Struma. Tunelul va avea o lungime de 2 kilometri, urmand sa fie cea mai mare structura de acest gen din tara vecina.
tunel
Pixabay

Consortiul castigator este format din companiile GP Group, Global Construction si Via Plan, au anuntat autoritatile bulgare intr-un comunicat de presa, potrivit See News.


Proiectul, care include un tunel dublu, un tunel de serviciu si doua poduri, va fi cofinantat de Fondul european de coeziune si de bugetul national in cadrul Programului operational transport si infrastructura de transport 2014-2020. Conform programului, lucrarile trebuie sa fie finalizate pana in decembrie 2023, in caz contrar Bulgaria riscand sa piarda finantarea de la Uniunea Europeana.

 

Autostrada Struma va face legatura intre capitala Sofia si punctul de granita cu Grecia Kulata. Constructia sa a fost impartita in patru tronsoane, trei dintre ele fiind deja construite.