Inapoi

Calatrava in Statele Unite ale Americii

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
calatrava

Autor: John Scappini


Universitatea Politehnica din Florida de Sud l-a angajat pe ahitectul spaniol, Santiago Calatrava, sa proiecteze prima structura pentru noul campus de aproape 100 000mp din Lakeland. Cladirea ce va gazdui spatii de studiu si cercetare va fi amplasata in zona nordica a campusului, in vecinatatea intersectiei dintre soselele "Interstate 4" si "Polk Parkway".
Biroul de arhitectura al lui Calatrava, intitulat "Festina Lente" va dezvolta proiectul in colaborare cu o alta firma de arhitectura din Tampa, Florida, Alfonso Architects.

 

Valoarea estimata a proiectului si investitiei este aproximata la 46.5 milioane de dolari, iar acest proiect este primul apartinand sectorului educational pe care arhitectul il realizeaza in Statele Unite ale Americii. Proiectul va fi demarat pana la finele acestui an si are ca termen de inaugurare vara lui 2012. Estimarea costurilor totale, continand proiectarea de arhitectura impreuna cu cea de structura si intalatii ar ajunge la aproximativ 6 milioane de dolari.

Design-ul constructiei proiectata de Calatrava va da tonul pentru intreaga arhitectura a cladirilor din campus si va fi elementul cheie care impune in functie de schema relationala functionala, amplasarea celorlalte edificii apartinanad primei faze de realizare.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.architecturemagazine.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa