Inapoi

Calatrava isi face debutul cu echipa de balet New York City Ballet

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Arhitectul Santiago Calatrava a realizat decorurile pentru stagiunea de primavara din acest an a companiei New York City Ballet. Acest proiect este primul de acest gen din cariera arhitectului si este al doilea, dupa arhitectul Phillip Johnson (1981) care abordeaza acest domeniu si primeste laude pentru realizari.

Noua stagiune, intitulata "Arhitectura Dansului" va contine sapte premiere ale unor spectacole de balet, dintre care cinci vor avea decorurile realizate de arhitectul Calatrava. Printre coregrafii care au colaborat cu arhitectul se afla si Benjamin Millepied, al carui balet va prezenta un spatiu multi-functional care ilustreaza tema atat de des intalnita la Calatrava, miscarea si zborul. De asemenea si piesele de balet propuse de Melissa Barak, Mauro Bigonzetti, Christopher Wheeldon si Peter Martins vor beneficia de decorurile deosebite concepute de arhitect.
Calatrava a declarat: "Am fost foarte onorat atunci cand Peter Martins m-a contactat in legatura cu acest proiect. Ca arhitect, am studiat si mi-am cautat inspiratia in fenomenul miscarii elementelor si in corpul uman. Pentru mine, nu gasesc ca ar exista o sursa mai buna de inspiratie decat un dansator. Sper din tot sufletul ca propunerile mele pentru decoruri sa exprime in mare parte viziunile coregrafului".Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa