Inapoi

Casa din deal atent integrata in cadrul natural si special conceputa pentru copii

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
hill_hut_stockholm4

Autor: Jasmin Malik Chua

 

Construita ca o extensie a unei vile din sudul orasului Stockholm, casa "Hill Hut" (cabana din deal) a fost proiectata si executata la cerintele beneficiarului, dupa ce ascesta si-a intalnit sotia si cei doi copii, tocmai in Tailanda. In loc sa ii separe pe copii de cadrul natural inconjurator, proiectantii de la Visiondivision s-au hotarat sa foloseasca tehnici de amenajare a spatiului inconjurator pentru a face din natura o parte integranta a noi case.

Asigurarea fundatiilor stabile pentru noua extindere a implicat saparea si mutarea unor cantitati mari de pamant, ajungandu-se pana la formarea unui versant de deal artificial. Acesta a fost infrumusetat de catre arhitecti prin realizarea unui cinema in aer liber, in care boxele sunt mascate in cuiburi de pasari si panta este folosita pentru amplasarea scaunelor ca intr-un amfiteatru natural.

"Sa fii un copil si sa traiesti in Suedia inseamna sa petreci firesc multe ore in natura, pentru ca din fericire, aceasta tara inca mai are spatii verzi din belsug. Am dorit sa le dam posibilitatea locuitorilor orasului sa se bucure in liniste de un loc retras care sa il poata explora si cunoaste, apreciindu-i calitatile".

Folosirea unei mochete care imita iarba in zona livingului, asigura o trecere discreta intre spatiul interior si cel exterior, la pajistea cu iarba naturala prin doua usi vitrate. O canapea facuta la comanda si cateva dealuri in miniatura folosite pe post de corpuri de iluminat, toate realizate din iarba artificiala, completeaza cadrul natural al interiorului casei.

 

 

 



Poate una dintre cele mai interesante dotari ale extensiei sunt cele doua pesteri secrete, realizate din beton, care pot fi accesate prin trapele din camerele copiilor. Una din "pesteri" conduce la un deal acoperit de iarba de langa lac in timp ce cealalta ii calauzeste pe micii exploratori lntr-o zona din padure.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa