Inapoi

Casa Palmyra, un exemplu pentru materiale ecologice si durabile

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Autor: Andrew Michler

Casa Palmyra
este o casa de vacanta construita in sudul orasului Mumbai care s-a remarcat prin designul simplu si modern, dar si prin diversitatea materialelor ecologice si durabile folosite. Amplasata pe coasta oceanului Indian, aceasta casa a fost integrata cu grija intr-o plantatie de cocotieri si mare parte din structura este realizata din materiale care au fost gasite pe teren. Casa Palmyra a fost de curand nominalizata intre cele 19 proiecte care participa la Premiile Aga Khan pentru Arhitectura.

Dupa cum declarau reprezentantii de la Studio Mumbai Architects, structura casei este integral realizata din lemn tare, ain, o esenta locala iar imbinarile respectau metoda traditionala. Anvelopanta este realizata din module de obloane realizate manual din lemn de palmier Palmyra, tot de esenta tare si de provenienta locala. Piatra pentru fundatie cat si nisipul folosit la realizarea tencuielei au fost procurate din zona. Datorita combinatiei de materiale folosite la realizarea fatadelor, casa se integreaza in peisaj.

Palmierii care o acopera si briza oceanului, ajuta casa sa se mentina racoroasa. Un canal de apa ingropat aprovizioneaza piscina aflata intre cele doua structuri decalate. Interiorul desi este auster, are un rafinament aparte si confera casei o senzatie de ordine si de calm.

 


Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa