Inapoi

Castigatorii competitiei anunta proiectul pentru cladirea Asociatiei Notarilor din Turcia

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
asociatia_notarilor_turcia1

Impresionand juriul concursului de design cu propunerea lor pentru cladirea ce va gazdui sediul Asociatiei Notarilor din Turcia, echipa de arhitecti de la MuuM a dorit sa creeze un volum dezvoltat in jurul unei gradini, un spatiu de lucru care sa folosesca interiorul si in aceeasi masura si exteriorul pentru a comunica intre reprezentantii acestei profesii si oamenii de rand. Gradina este o interpretare moderna a traditionalului caravanserai-ului care ofera un mediu de lucru eficient si a fost special proiectat pentru a-i face pe ocupanti sa simta diversele schimbari ale luminii si cerului, dinamica geometrica si bogatia materialelor.

Shema organizatorica a planului a vizat izolarea cladirii impotriva efectelor negative ale mediului inconjurator si a permis deschideri catre axa principala si catre zona verde a fatadei sudice.

La nivelul parterului un perete curb, putin retras ghideaza catre intrarea principala in timp ce un perete cortina transparent face legatura cu o sala de expozitie. Pentru realizarea anvelopantei s-au folosit placi de lemn si din beton.

 

 

 

 

Atriumul alcatuieste un spatiu compact care integreaza atat foaierul salii de conferinta, cat si spatiul expozitional, pasarelele si galeriile. Este un spatiu de tranzitie al carui scop este de a evidentia legatura vizuala si functionala intre spatiile de lucru si cele cu caracter social, caracteristice functiunii cladirii.

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa