Inapoi

Castigatorii CONCURSULUI NATIONAL AL MONTATORILOR DE PARDOSELI, Constanta, 2008 participa la Domotex

Publicat de MAPEI, la
mapei
Mapei Romania
, a sustinut, in calitate de sponsor principal, PRIMUL CONCURS NATIONAL AL MONTATORILOR DE PARDOSELI desfasurat la Constanta in perioada 4-6 Septembrie 2008. Legitimitatea si rezultatele concursului s-au datorat notorietatii si profesionalismului arbitrilor. Concursul a fost asistat de trei arbitri examinatori atestati din Germania si trei arbitri romani. Comisia de specialisti germani a fost constituita din:
  - Heinz Brehm, Presedintele EUFA P+F (Asociatia Europeana pentru Promovarea Pregatirii Profesionale a Montatorilor de Parchet si a Montatorilor de Pardoseli).
  - Josef Heller, Seful catedrei de montatori pardoseli de la Scoala de Meserii din Neustadt a.d. Aisch, Germania si unul dintre autorii lucrarii "Manual al montatorului de parchet si al montatorului de pardoseli".
  - Jorg Schulein, presedintele montatorilor de pardoseli din breasla montatorilor de parchet si pardoseli din zona Mittel si Oberfranken (Nurnberg), membru al comisiei de examinatori pentru montatorii de pardoseli din cadrul Camerei meseriasilor ai Mittelfranken (Nurnberg). Comisia de arbitri romani a fost constituita din domnii Constantin Cadar si Ioan Bodor iar arbitri aspiranti au fost domnii Ioan Radu si Calin Pirva.

Concursul s-a desfasurat intre echipe autohtone de profesionisti, care lucreaza in diverse zone geografice si au mentalitati si modalitati de lucru diferite.

Obiectivele concursului: efectuarea unui real schimb de experienta; verificarea cunostiintelor si stadiul de pregatire al echipelor; desemnarea echipei de montatori care va participa la concursul european de pardoseli de la HANOVRA, Domotex, Ianuarie 2009.

Tematica a constat in montajul a patru tipuri de finisaje de pardoseli si a unui finisaj de pereti:
- mocheta tip velur cu aplicatii in special in domeniul hotelier si rezidential; mocheta compacta impaslita destinata traficului intens, cu aplicatii in special pentru spatii de birouri; linoleum natural destinat in special spatiilor publice cu un trafic mediu si mare, cu aplicatii pentru spatii de birouri, spitale, gradinite; pardoseli din PVC de trafic intens destinat spatiilor publice cu un trafic mediu si mare, spatii de birouri, spitale, spatii umede; acoperitori din PVC pentru pereti cu aplicatii pentru spitale, gradinite, etc.

Pentru montaj, sponsorul principal MAPEI Romania a pus la dispozitia concurentilor adezivii specifici fiecarui tip de finisaje. Pentru detalii despre compania MAPEI, va invitam sa accesati: www.mapei.ro

Premiile au fost acordate de dl. Heinz Brehm, presedintele EUFA P+F (Asociatia europeana pentru promovarea pregatirii profesionale a montatorilor de parchet si pardoseli).

Locul 1 - echipa intaia de la Karina R SRL din Bucuresti. Echipa va reprezenta Romania la CONCURSUL EUROPEAN AL MONTATORILOR DE PARDOSELI DE LA HANOVRA, GERMANIA, IN IANUARIE 2009.

Locul 2 - echipa Evesicran SRL din Suceava, premiati de Epa Floor Bucuresti

Locul 3 - a doua echipa de la Karina R SRL din Bucuresti, premiati de Menatwork Bucuresti. Organizatorul Concursului din 2009 va fi Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania (AMPR). A.M.P.R este singura asociatie de pardoseli din Romania afiliata la EUFA P+F in calitate de membru titular.