Inapoi

Ce s-ar fi intamplat daca Frank Lloyd Wright ar fi avut un joc de Lego?!

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
flw1

Cu siguranta asocierea dintre arhitectura lui Frank Lloyd Wright si elementele unui joc de Lego vi se pare bizara....

Cu toate acestea, Adam Reed Tucker a propus celor de la Lego, crearea unei noi serii intitulata "Arhitectura Lego" care include sase embleme arhitecturale printre care: Sears Tower, Empire State Building si Space Needle – Seattle. Discutiile au durat trei ani, abia in 2008 fiind semnat parteneriatul, iar dezvoltarea proiectului a durat 18 luni.

Fundatia Wright care administreaza drepturile de copiere a desenelor celebrului arhitect, a incasat in anul 2007 peste 800 000$ din aceste taxe, iar acum planuiesc o asociere cu Lego, compannie cu o vechime pe piata de 77 de ani, in vederea dezvoltarii proiectului.

Domnul Tucker nu a putut mentiona in cadrul interviului, cate dintre modelele/casele lui Frank Lloyd Wright vor intra in faza de productie dar a spus ca „a primit peste 100 de sugestii pe aceasta tema. El fiind impresionat de casa Taliensin din Sprinng Green in fata careia a fost fotografiat tinand in mana o varinata Lego a celebrei Case de la cascada". O adevarata incercare pentru cei de la Lego ar constitui-o reproducerea imobilului Monona Terrace datorita formelor curbe care o compun.

Deja s-au facut remarci la adresa calitatii reproducerilor, ca nu sunt suficient de detaliate modelele ramanand prea simple. Cu toate acestea modelul final ramane fidel imaginii arhitecturale realizata de catre Wright, dar datorita scarii si adaptarii la conceptul de piese Lego, se vor mai pierde din detalii. "Criteriul dupa care ne-am ghidat a tinut cont de costuri si de pret, incercad sa gasim un element de echilibru care sa asigure vanzarea produsului. Bineinteles ca se pot realiza seturi care pot costa pana la 300$ sau 400$, dar ne dorim ca toata lumea sa poata explora domeniul arhitecturii. Nu poti face acest lucru daca te supraevaluezi" a spus domnul Tucker.


Continuand seria Wright, cu  Muzeul Guggenheim, kit-ul Lego continad Casa de la Cascada va fi disponibil incepand cu august pe site-ul brickstructures.com.

Detalii la www.brickstructures.com

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa