Inapoi

Cel mai mare proiect rezidential ecologic din Marea Britanie

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
ukecovillage3

Autor: Evelyn Lee


 

"Hanham Hall Development" este cel mai mare proiect rezidential ecologic din Marea Britanie si a fost realizat de catre compania Barratt Developments si Agentia pentru case si comunitate, constand in construirea intre 188 si 195 de case cu zero emisii de carbon. Proiectul general include realizarea unei statii pe baza de biomasa pentru incalzire, plantarea de zone cu trestie si papura, magazine de desfacere pentru produsele agricultorilor, statii de biciclete si un intreg sistem de drenaj pentru deseurile menajere.

 

Proiectul "Hanham Hall Development" este primul oras ecologic la care se lucreaza si face parte din programul guvernamental "Carbon Challenge". Prin acest program guvernul Marii Britanii si-a stabilit un tel din realizarea noilor cladiri astfel incat emisiile de carbon ale acestora sa fie zero pana in 2016.

 


Construit pe terenul unui fost spital care va deveni noul centru comunitar, proiectul prevede folosirea anumitor materiale astfel incat nici o casa sa nu elimine in atmosfera vapori toxici, asigurand un mediu sanatos pentru locuitori si pentru mediul inconjurator. Reciclarea materialelor direct pe site va asigura indeplinirea conditiilor de zero emisii.

In acest moment proiectul este in lucru, constructia a fost demarata si este planificata finalizarea primelor case in 2010.

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa