Inapoi

Cel mai mare stadion cu acoperis retractabil din Nordul Europei va fi construit pe structuri RUUKKI

Publicat de RUUKKI ROMANIA , la
ruukki

Ruukki va livra solutii metalice in valoare de 20 de milioane de Euro pentru construirea celui mai mare stadion cu acoperis retractabil din Peninsula Scandinava. Localizata in Solna, la numai 6 km de Stockholm, Suedia, arena a fost special conceputa pentru a putea fi utilizata pe parcursul intregului an. Stadionul va gazdui peste 50.000 de spectatori ai meciurilor de fotbal si peste 65.000 de persoane, in cazul concertelor sau al altor evenimente.

Compania finlandeza Ruukki va furniza structurile metalice si elementele pentru acoperis in valoare totala de 20 de milioane de Euro ce urmeaza a fi utilizate in construirea unui impresionant stadion in apropierea capitalei Suediei. Flexibilitatea acoperisului va transforma constructia intr-o locatie perfecta atat pe timp de vara, cat si in sezonul rece. Denumit Swedbank Arena, stadionul va gazdui cele mai importante meciuri de fotbal si concerte, dar si evenimente sportive specifice sezonului de iarna, precum competitii de ski sau de snowboard.

"Semnarea acestui nou contract este inca un semnal important de revenire a pietei in tarile vestice" a declarat Madalina Dumitru, Country Marketing Manager Ruukki Romania si Bulgaria. "Valoarea lucrarilor contractate in ultimele luni la nivel international a urmat o curba ascendenta insa, chiar daca au aparut semnale pozitive de la compania mama, estimam ca va mai dura cel putin doua trimestre pana la revigorarea puternica a pietei locale" a continuat ea.

Provocarea constructorilor de la Peab Sverige si a inginerilor constructori de structuri metalice de la Ruukki consta in proiectarea unor solutii speciale care sa permita pregatirea arenei atat pentru sporturile ce implica evolutii pe gheata si zapada, cat si pentru cele care se desfasoara pe iarba si in apa. Arena devine astfel o locatie flexibila ce poate organiza concomitent diferite evenimente. In acest caz, sistemele tehnice avansate ce vor fi implementate vor permite impartirea stadionului in mai multe zone conform evenimentelor derulate, pentru ca spectatorii sa nu fie deranjati de celelalte competitii.

Componentele metalice Ruukki vor fi produse in doua centre din Finlanda. Ingeniozitatea solutiilor proiectate de companie va imbunatati siguranta constructiei si va facilita procedurile de montaj. Solutiile metalice vor fi livrate incepand cu anul 2010, urmand ca pana la finele lunii august din 2011, montajul sa fie finalizat.

Stadionul face parte dintr-un proiect amplu denumit Mall of Scandinavia care va deveni cea mai mare constructie de acest gen din tarile nordice si care a fost proiectat de biroul international de arhitectura Benoy. Complexul comercial va mai include numeroase hoteluri, restaurante, parcari, magazine, centre de conferinta si spatii de birouri. Proiectul este estimat la 1,8 miliarde de Euro si va fi inaugurat in 2012. In ultimii ani, Ruukki s-a implicat in design-ul, instalarea si furnizarea de solutii metalice pentru diferite stadioane si spatii multifunctionale. Cele mai recente proiecte de asemenea anvergura au fost desfasurate in Rusia, Suedia si Finlanda.


###

Rautaruukki furnizeaza componente metalice, sisteme si sisteme integrate pentru industria tehnologica si de constructii. Compania detine un portofoliu extins de solutii metalice si servicii. Rautaruukki are operatiuni in 26 de tari si o echipa extinsa de peste 12.200 de angajati. Vanzarile nete ale companiei in anul 2008 au totalizat 3,9 miliarde de Euro. Compania este listata la bursa din Helsinki (Rautaruukki Oyj: RTRKS). Corporatia utilizeaza numele de marketing Ruukki.


Pentru mai multe informatii contactati:
Raluca Antonescu
eVenture
Tel: 0741 199 889, 411 01 52
E-mail: raluca.antonescu@eventure.ro