Inapoi

Cladire de birouri din Londra primeste o fatada noua

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
birouri_londra1

Firma de arhitectura Amanda Levente a stiut sa foloseasca si sa implementeze elemente si tehnologie de inalta calitate specifica construirii carenei navelor intr-o fatada apartinand unei cladiri de birouri din Oxford Street, Londra.

Datorita strazilor inguste, specifice acestei zone comerciale a Londrei, problema cea mai mare era cantitatea mica de lumina naturala de care putea sa beneficieze cladirea. Inspirati de lucrarile lui Lucio Fontana, arhitectii au prevazut fasii vitrate de diemensiuni variabile, orientate catre cer pentru a beneficia la maxim de lumina naturala si de a o orienta eficient in interiorul birourilor.

Fatada este realizata din profile de aluminiu curbate in functie designul fatadei si montate direct la fata locului. Folosirea unei sticle cu proprietati de auto-curatare si a unui sistem de scurgere a apei de ploaie inserat in vitraje asigura un cost de intretinere scazut. Imbinarea reusita a tuturor fasiilor de aluminiu creaza reflexii interesante ale cerului si ale strazii, transformand cladirea intr-un punct de referinta al zonei Oxford Street, remarcandu-se imediat din frontul cladirilor existente.

La nivelul parterului o compozitie de sticla, mesh si film bicromatic este animata de fibra optica pentru a crea impersia de profunzime si dinamica a unui spatiu care de fapt nu exista, fiind o simpla fatada.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa