Inapoi

Cladirea Community Rowing din Bosto

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Community Rowing este cea mai mare organizatie din tara, reprezentand peste jumatate din canotorii de pe raul Charles. Organizatia CRI asigura echipament si cursuri de specialitate pentru canotori de diferite niveluri de performanta, inclusiv introducerea unor noi programe pentru femei in scolile publice din Boston si programe de adaptare si invatare pentru persoane cu disabilitati. Noua cladire a organizatiei ocupa o zona din terenul de pe malul raului Charles generand un mic port pentru colectia istorica de barci.

Noul sediu este compus din doua cladiri care realizeaza intre ele un spatiu public, avand atat rol de "poarta" catre rau cat si de scena pentru barci. Cea mai mica dintre cladiri este un pavilion din sticla care adaposteste ambarcatiunile de tip canoe pentru o singura persoana. Datorita transparentei rastelele pe care acestea sunt depozitate pot fi observate de pe aleile inconjuratoare sau de pe strada. Cladirea principala adaposteste ambarcatiunile pentru echipajele de 4 si de 8 persoane, zona administrativa, sala pentru antrenamente iar salile pentru greutati sunt la al doilea nivel. Zona centrala a cladirii, continad scara, liftul, sala de reparatii si vestiarele este separata de cladire pentru a permite accesul usor in zona de depozitare si in cea de reparatii.

Anvelopanta cladirii principale este realizata dintr-un panou compozit: furnir si rasina pe baza de fenoli fiind in acelasi timp rezistenta si naturala. Panourile functioneaza asemeni unor lamele care se deschid sau se inchid, permitand ventilarea spatiului de depozitare in functie de necesitati. Sistemul de lamele a fost realizat din motive functionale dar are si pentru a face o trimitere catre vechile finisaje folosite pentru podurile si depozitele de tutun din New England.


Mai multe informatii gasiti pe www.e-architect.co.uk
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa