Inapoi

Complex de locuit din Frederikskaj, Copenhaga, Danemarca

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
frederikskaj 4

Autor Dissing+Weitling Arkitektfirma

Frederikskaj este un proiect rezidential cu 152 de apartamente, situat in Teglholm din portul din Copenhaga (Sydhavn).

Spatiile din portul din Copenhaga au suferit de-a lungul anilor modificari substantiale, iar zona din Teglholm, care a adapostit odata fabrica de caramizi, apoi santierele navale si alte industrii, s-a transformat radical, din zona industriala intr-o zona comerciala si de agrement.


Ambitia proiectului Frederikskaj s-a bazat pe posibilitatile date de amplasament si de istoria locului, de a crea locuinte moderne si functionale cu exploatarea calitatilor zonei din punctul de vedere al apei si orientarii.

Situat intre doua sedii comerciale, la Frederikskaj intentia a fost de a crea cladiri care servesc la desfasurarea vietii in aer liber, in jurul canalului excavat, facand legatura cu docurile navale din trecut.

Apartamentele sunt prevazute cu camere luminoase, flexibile, cu ferestre mari, optimizand privelistea si lumina zilei. Spatiile cu balcoane pot fi mobilate cu orientare spre soare si spre port.

Materiale de inalta calitate utilizate in executie, fac trimitere la cladirile din zone maritime, cum ar fi fatadele din cupru, ferestrele din lemn tare, care contribuie la caldura si intimitatea cladirii.

Podurile care traverseaza portul din Copenhaga sunt caracterizate de foisoare, invelite cu cupru, asigurand o sursade inspiratie pentru Frederikskaj, care -ca un vapor de lux nou-imbracat in cupru a ancorat in noul port.

Suprafata: cca. 14500 m2