Inapoi

Complex rezidential invata din cursul unei decade de arhitectura chineza

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
complex_rezidential2

Traind si simtind evolutia arhitecturii din Shenzhen in ultimii zece ani, cand limbajul arhitectural a evoluat de la "modernul simplist" specific anilor '90 pana la "postmodernismul in voga" al anului 2000, compania Vector Deign Group si-a propus sa dezvolte un limbaj arhitectural care sa depaseasca aceste stiluri efemere, prin combinarea echilibrata a modernnului si clasicului, atent relationate cu mediul inconjurator si organizarea functionala. Proportii elegante si o atentie deosebita pentru materiale si detalii, ajuta la crearea unei arhitecturi durabile.

Situl pe care a fost construit acest proiect rezidential de inalta calitate este amplasat la poalele muntelui Tanglang, la nord de Shenzhen, pe un teren in panta cu vedere spre oras. O serie de platforme amenajate dupa panta terenului, denumite "insule" , coboara de la nord spre sud, adapostind parcajul subteran cat si alte spatii destinate recreerii. Folosirea aceluiasi finisaj pentru fatada imobilelor si pentru platforme asigura continuitate in randul volumelor.

Amenajarea terenului a fost astfel gandita incat sa asigure existenta unei legaturi intre insulele de vegetatie crescuta artificial si vaile in care peisajul natural a ramas neatins, realizandu-se un pietonal natural care strabate zona legand toate platformele intre ele. Linistea si buna starea de care se bucura rezidentii este cu atat mai evidenta si datorita faptului ca toate circulatiile auto au fost rezolvate in subteran.

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa