Inapoi

Concepte noi in proiectarea birourilor din Africa de Sud

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
birouri_africa3

Ideea principala a proiectului a fost obtinerea unui spatiu de lucru dinamic, liber si interactiv care sa se bazeze pe miscare si circulare in vederea incurajarii conexiunii vizuale si a comunicarii intre membrii echipei si clienti. In exterior, notiunea traditionala a unei banci de incredere a fost transformata intr-o compozitie de umbrare care amintesc de bastioane protejand interiorul de soare, zgomot si elemente luminoase contrastante.

Terenul se afla in vecinatatea zonei Cricket Oval, iar o amenajare terasata permite parcajul la semi-adancime, generand un deal care este flancat pe partea sudica de cladirea Retail Bank. Cladirea de birouri este organizata pe trei niveluri si in patru volume articulate cu un atrium central. Birourile dau inspre strada iar zonele de discutii complet vitrate si asezate strategic anima spatiul stadal. Circulatiile verticale sunt imbunatatite prin folosirea escalatoarelor si a lifturilor panoramice promovand astfel interactiunea sociala in zonele cheie ale cladirii, ajutate fiind si de zonele de repaos de la fiecare nivel. Din strada se accede la un centru pentru public, cu spatii de discutii si centre de training, gazduind si spatii deschise pentru discutii cu o cafenea in partea nordica care se deschide catre o curte cu vegetatie.

 

Complexul este caracterizat de structurile in forma de copaci care sustin acoperisurile ce parca plutesc la diferite inaltimi deasupra atriumului si a strazii. Aceastea se intind mult in fata anvelopantei, devenind zone de tranzit catre intrarea in banca si in spatiile de birouri. O variatie de materiale precum calcarul, granitul negru lucios, betonul aparent, elementele din otel si sticla alcatuiesc anvelopanta, combinatii ce ii dau un aer aparte. Interioarele albe sunt accentuate cu zone colorate in albastru inchis, travertin si pardoseli din granit fiamat, finisaje din artar si bubinga. O imagine interioara clara si luminoasa evidentiaza spatiile de birouri si pe cele publice, asigurand un stimul vizual constant si un mediu de lucru motivant.

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa