Inapoi

Concursul National al Montatorilor de Pardoseli desfasurat in perioada 4-7 noiembrie 2009 la Cluj Napoca

Concursul National al Montatorilor de Pardoseli desfasurat in perioada 4-7 noiembrie 2009 la Cluj Napoca
        

Cea de-a doua editie nationala a Concursului National al Montatorilor de Pardoseli din Romania Art' Floors a fost a fost organizat de AMPR (Asociatia montatorilor de pardoseli din Romania) si Tecnes Group la Cluj Napoca in perioada 4-7 noiembrie 2009. Pe langa concurs au fost sustinute mai multe seminarii de catre specialisti in domeniu, iar producatorii si furnizorii de materiale au expus produsele lor in cadrul expozitiei organizate cu scopul de a oferi vizitatorilor dar si expozantilor posibilitatea de a urmari noutatile in materie de design si materiale.

Legitimitatea rezultatelor concursului s-au datorat in primul rand profesionalismului arbitrilor participanti. Concursul a fost asistat de doi arbitri examinatori italieni si trei arbitri romani :
1. Paul Fischnaller (Italia) - arbitru international desemnat din partea EUFA P+F
2. Franz Kofler (Italia) - arbitru international, invitat special
3. Arh. Luminita Veer - arbitru desemnat de Uniunea Arhitectilor din Romania
4. Bobby Bodor (Romania) - arbitru international desemnat de AMPR
5. Alin Ciornea (Romania) - arbitru observator, Profesor de practica in montajul pardoselilor - Scoala de Meserii Dr Iuga de Saliste, Brasov

A doua editie a evenimentului a asigurat intr-un cadru profesionist punerea in valoare a competentelor in montaj a echipelor participante. Au participat 11 echipe din toate zonele tarii : SC DUNA REX SRL, SC KARINA R SRL (2 echipe), SC RO&MA CONSTRUCT SRL, SC DECO SERV SRL, SC MEGALIT SRL, SC KATMUS SERV SRL, SC EXPERT CONSTRUCT&FLOOR SRL, SC TEHNOPREST SRL, SC EVESICRAN COM SRL, SC CARPATHIA SRL. Prezenta la aceasta competitie a insemnat pentru fiecare echipa participanta sansa de a concura alaturi de cele mai bune echipe de montaj de pardoseli din Romania. Probele de concurs au constat in montarea, pe parcursul celor 4 zile de concurs, a urmatoarelor tipuri de pardoseli : mocheta velur cu intarsii (designul intarsiilor a fost optional, fiecare echipa si-a pregatit sablonul aferent), linoleum cu ridicare si bordura, PVC rola, pardoseala laminata si tapet PVC. Suprafata de montaj a fost impartita in suprafete distincte, fiecare dintre acestea fiind de la inceput destinata montajului unui anumit tip de pardoseala. Probele de lucru au fost date in conditii identice, oferind sanse egale concurentilor. Fiecare echipa a avut libertate de a alege ordinea de montaj a pardoselilor, nefiind o planificare prestabilita si impusa acestora. In acest fel concurentii si-au putut dovedi capacitatea de organizare, viteza de lucru si creativitatea, aceste criterii fiind de asemenea punctate de catre comisia de arbitri, pe langa detaliile specifice de montaj. In plus, urmatoarele puncte au fost urmarite si evaluate de catre arbitri: utilizarea echipamentelor si a instrumentelor de lucru; manipularea materialelor (taierea, lipirea etc); calitatea montajului; executia imbinarilor; respectarea termenului de executie si modul de abordare al lucrarilor (respectarea etapelor de executie si organizarea in vederea eficientizarii lucrului); curatenia la locul de munca; impresia estetica.

Castigatorii desemnati in urma deliberarii comisiei de arbitri au fost :
- Locul I : Echipa Karina R 2, Magureni : Curs de perfectionare la Scoala de Meserii din Neustadt an der Aisch - Germania + 500 €
- Locul II : Echipa Karina R 1, Magureni : Curs de perfectionare la Scoala de Meserii din Neustadt an der Aisch - Germania
- Locul III : Echipa Katmus Serv, Comarnic : 500 €

Acest eveniment a fost ocazia cea mai buna pentru ca atat publicul vizitator, cat si profesionistii sa afle direct de la specialistii in domeniu informatii de actualitate despre pardoseli, in cadrul seminariilor sustinute in fiecare zi a manifestarii (materiale, pregatirea stratului suport si a finisajelor, montaj, codul de bune practici etc).

Aceasta manifestare se inscrie in cadrul evenimentelor Art' Floors organizate de catre AMPR. Competitia a devenit un eveniment de referinta in domeniul montajului de pardoseli si se alatura sirului de evenimente organizate de AMPR in sprijinul comunitatii montatorilor din Romania. Fiecare editie confirma importanta sa pe piata serviciilor de montaj de pardoseli si pentru montatorii de pardoseli din Romania. Concursul National al Montatorilor de Pardoseli Art' Floors va fi organizat impreuna cu Concursul National al Montatorilor de Parchet Art' Parquet, la Bucuresti. AMPR va scoate prima revista de pardoseli din Romania, in primavara anului viitor.

Click aici pentru planurile de montaj de la concurs.

 

 

Locurile I si II

Locul III