Inapoi

Constructorii din Trasilvania s-au intalnit la Brasov

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Specialisti, arhitecti, urbanisti, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si patronatelor din constructii din Romania, precum si ai autoritatilor centrale si-au dat intalnire luna trecuta la Brasov, in cadrul evenimentelor CAMEX. Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX, cu o traditie de noua ani in Transilvania, impreuna cu Forumul Regional in Constructii Construct Week au adus - timp de patru zile - constructorii impreuna la Brasov, asigurand specialistilor cadrul necesar actualizarii informatiilor, iar companiilor noi oportunitati de comunicare si dezvoltare a afacerilor.

CAMEX Brasov a transmis, ca in fiecare an, mesajul constructorilor din Transilvania, iar conferintele regionale de specialitate Construct Week au reunit in cele doua zile de dezbateri peste 300 de participanti la lucrari. Dintre impresiile posteveniment, referitoare la Expozitia de la Brasov: „Am fost foarte incantati de numarul de vizitatori, de organizarea evenimentului si de modul de implicare al personalului ABplus Events. Suntem multumiti din toate punctele de vedere: al vizitatorilor, al organizarii si al contactelor realizate. Toate aceste contacte au fost urmate de discutii. Au fost multi specialisti: arhitecti, ingineri de instalatii, precum si firme de instalatii si din domeniul izolatiilor, un domeniu compatibil cu al nostru in ceea ce priveste incalzirea in pardoseala. Credem ca Expozitia de la Brasov a fost cea mai reusita editie din ultimele cinci", a declarat Gelu Nechifor, Coordonator EL-MONT Iasi.

Compania ARCON a participat atat la Expozitie, cat si la lucrarile Forumului. Iata ce a declarat Sorin Cristea, Director Vanzari ARCON, speaker in cadrul Conferintei de acoperisuri, izolatii, fatade, pardoseli si eficienta energetica de pe 23 aprilie: „Forumurile Regionale in Constructii incep sa devina adevarate evenimente tot mai apreciate si, in consecinta, importante pentru toate categoriile de participanti. Faptul ca reusiti sa adunati in acelasi loc atat producatori, cat si constructori, arhitecti si autoritati locale va creeaza un avantaj fata de alte evenimente de profil, care, de obicei, se adreseaza doar unui anumit segment profesional. Am fost multumiti de program, prezenta si organizare si vom participa si la evenimentele viitoare. Va dorim succes in continuare in actiunile intreprinse de ABplus Events".

Conferinta de presa de miercuri, 21 aprilie, de la Hotel Aro Palace, la care au participat presedintii PSC, AIIR Brasov, AICPS Brasov si OAR Brasov, Harghita, Covasna, a conturat cadrul general al intalnirilor CAMEX de la Brasov si a punctat principalele aspecte ale situatiei din domeniul constructiilor, cu trimitere directa la zona Transilvaniei, problemele existente si masurile necesare depasirii acestora.

Dupa conferinta de presa a urmat intalnirea dintre oamenii de afaceri brasoveni din domeniul constructiilor si domnul Ioan Mihaila, Director General al Directiei Generale Lucrari Publice din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, intalnire organizata cu ocazia celei de-a IX-a editii CAMEX la Brasov, de catre ABplus Events in parteneriat cu Patronatul Societatilor din Constructii din Romania. Au fost abordate subiecte precum: relatia constructorilor cu Ministerul Dezvoltarii, Programul National de Reabilitare Termica al MDRT, locuintele ANL, investitiile in infrastructura si in proiectele de dezvoltare regionala, contextul economic actual si perspectivele viitoare.

Joi si vineri s-au desfasurat lucrarile celor 4 conferinte de specialitate Construct Week, la care au participat personalitati ale mediului universitar brasovean, reprezentanti ai asociatiilor profesionale din Brasov, precum si companii mari, lideri in domeniul constructiilor, cum ar fi Saint-Gobain Glass Romania, Keller Geotehnica, Geobrugg, Fabryo Corporation, Arcon, DEKO Professional Services sau ALUKÖNIGSTAHL.

Iata ce au declarat doi dintre Chairmanii Forumului de la Brasov dupa eveniment: Arhitect Nicolae TARIC, Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Filiala Brasov, Harghita, Covasna, Chairman al Conferintei de arhitectura si dezvoltare urbana: „Mi s-a parut interesant, a fost creat un cadru optim care a motivat oamenii sa vina sa stea de vorba. In ceea ce priveste programul conferintelor, au fost doua zile de discutii foarte interesante, una foarte inginereasca, alta de arhitectura, ambele excelente. Conferinta si-a atins scopul, subiectele comunicarilor au avut o coordonata comuna. S-au discutat probleme legate de patrimoniu, de reurbanizare, lucruri foarte bune. S-au trasat concluzii, s-au facut prezentari, exista idei de continuare a tematicii dezbatute".

Presedintele Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania, filiala Brasov, domnul Prof. Univ. Dr. Ing. Stan FOTA, Chairman al Conferintei de instalatii, a declarat: „Mersul este ascendent, in opinia mea. Cele patru conferinte au fost foarte bine concepute si cred ca trebuie continuate, pentru ca sunt interesante. Si daca participa si asociatiile profesionale, cum suntem noi, cred ca este un mare castig. Mai ales acum, cand trebuie promovate sistemele noi de concepere, conformare si modernizare a cladirilor, de utilizare a energiei regenerabile, cred ca aceste dezbateri sunt binevenite. Cu toata aceasta cadere din ramura constructiilor, in contextul crizei, cred ca deja s-a depasit partea de jos. Consider ca urcam iarasi. In ultima perioada se simte o crestere, o revigorare a industriei. Asteptarile au fost pe masura, ne cunoastem de mai multi ani si cred ca este un sistem expozitional foarte evoluat. Am avut cam 60 de persoane participante in sala, ceea ce arata gradul de interes la nivelul unei conferinte regionale".

Peste 60% dintre vizitatorii Expozitiei CAMEX de la Brasov au fost manageri din domeniul constructiilor, iar 11% activeaza in domeniul instalatiilor, ceea ce ne demonstreaza faptul ca trendul ascendent inceput in martie la Iasi continua si in celelalte orase CAMEX. Tot in procente discutam si atunci cand vorbim despre domeniul de activitate al vizitatorilor CAMEX Brasov: 60% dintre acestia au venit la Sala Sporturilor in cele patru zile ale expozitiei din nevoia de informare, o nevoie din ce in ce mai acuta in piata, iar 23% au fost interesati de achizitii.
Toate acestea scot inca odata in evidenta rolul CAMEX, acela de a stabili pulsul industriei si de a oferi informatii pretioase constructorilor intr-un moment in care comunicarea si pormovarea sunt singurele in masura sa dinamizeze acest domeniu deosebit de important pentru economie.

Urmatoarele evenimente CAMEX: Expozitia si Forumul Regional Construct Week vor avea loc la Constanta, intre 27 si 30 mai. CAMEX continua si la malul marii o traditie de noua ani si va reuni constructorii din zona Dobrogei.
Compania ABplus Events a fost infiintata in anul 1997, fiind de 13 ani lider in organizarea de targuri si expozitii in constructii la nivel national.

In 2010, ABplus Events isi continua misiunea de a oferi informatii, inspiratie si acces la piata prin expozitii, evenimente, publicatii si data business in constructii.
Printre brandurile dezvoltate in timp de ABplus Events se numara CAMEX, Seara de Excelenta, Construct Week, EFIMARK, EFICALL sau ConstructionNews.ro si DecoNews.ro.