Inapoi

Continuand pe traseul culturii

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
centrul_cultural1

Echipa NORD Architectcs vor dezvolta un plan zonal pentru intregul sit care urmareste crearea unui spatiu pentru recreere in stransa legatura cu proiecte culturale, combinand arhitectura moderna inovatoare cu cladirile existente. Sentimentul inchegarii unei comunitati in cadrul zonei va fi amplificat prin tratarea parterului cu elemente transparente, incurajand interactiunea vizuala si fizica cat si prin gradinile noi propuse. Cladirile destinate functiunilor culturale si de loisir vor fi legate intre ele prin cladiri de locuinte al caror parter va pastra aceeasi nota generala de transparenta.

3XN sunt pe cale de a transforma fostele depouri intr-un Centru Cultural, designul lor va asigura renovarea existentului iar noile cladiri vor gazdui o mare sala de concerte si alte 9 000mp de spatii. Acest proiect va livra un design integrat largind spatiile verzi peste cladiri asemeni unui covor verde.

Hans Ulrik Jensen A/S si Exners Studio impreuna cu inginerii de la compania Soren Jensen vor colabora de asemenea la acest proiect a carui data de finalizare este 2012. Juriul a declarat urmatoarele: „Proiectul a reusit sa creeze o structura urbana moderna si in acelasi timp a realizat si o legatura veridica cu spatiile inconjuratoare".

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa