Inapoi

Cubul din Edinburgh a celor de la Allan Murray Architects, finalizat

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
cub_edinburgh5

Cladiriea de birouri "Cubul" a fost de curand finalizata, introducand in capitala Scotiei un nou concept al spatiilor pentru afaceri.

Proiectata de catre cei de la biroul Allan Murray Architects si avand o suprafata desfasurata de 66 000mp, cladirea din Leith Street prezinta o serie de ferestre vitrina incadrate de o rama din piatra naturala, articulata la interior prin panouri de lemn.
Cladirea prezenta in spatiul zonei centrale a orasului propune o arhitectura contemporana, conceputa astfel incat imaginea rezultata relationeza placut cu existentul. Un atrium dezvoltat pe inaltimea a cinci niveluri, pozitionat chiar la intrarea in cladire, este strapuns de cuburi suspendate care gazduiesc salile de intalnire. Ultimul etaj al cladirii, al saselea, este putin retras si se aseamana cu mansardele imobilelor vecine datorita formei si a lucarnelor.

Cladirea de birouri, datorita amplasamentului si a procentului mare de suprafeta vitrata ofera angajatilor privelisti catre Clton Hill si restul orasului. Retragerea etajului sase de la planul fatadei a oferit spatiul necesar amenajarii unor terase verzi circulabile. Acestea impreuna cu vitrajele econoimice si parasolarele din lemn au facut ca imobilul sa obtina certificatul BREEAM cu calificativ excelent.

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa