Inapoi

Design rezidential dus la extrem

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
lot_46_4

Lot 46 este o casa cu trei niveluri, extrem de luxoasa in Mines South Lake, Malaiesia. Proiectata ca o unitate de sine statatoare pentru asigurarea unui grad maxim de confort in cladura tropicala, proiectul reuseste sa creeze un echilibru intre spatiul interior si cel exterior.

O serie de elemente precum o piscina, pavilionul si amenajarea gradinii articuleaza spatiul exterior al unui volum dublu continand livingul si diningul, accentuand vederile din interior catre gradina si peisajul de pe fundal.


Atat spatiile interioare cat si exteriorul sunt foarte stilizate, avand diferite interventii artistice, cum ar fi golul de scara umplut cu cercuri metalice colorate. Elementul geometric reprezentat de cerc este regasit prin toata casa, contrastand cu designul predominant rigid si cartezian. Un decupaj circular in acoperisul cladirii este accentuat prin copacul care creste in centru lui.

 

Spatiile secundare, bucataria, spalatoria si spatiul cameristei sunt pozitionate in zona estica a casei. Primul etaj are trei dormitoare, deservite de un hol comun, deschis spre living. Dormitorul matrimonial, spatios avand doua terase, gradina ocupa mare parte din spatiul celui de-al doilea etaj accentuand relatia simbolica intre luxul spatiului interior si confortul spatiului exterior amplificat de jocurile de apa si vegetatia luxurianta.

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa