Inapoi

Designul propus de Spillman Farmer Architects strans legat de marile masini ale revolutiei industriale

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
steelstacks_3

Steel Stacks este un campus pentru arta, cultura si educatie care urmeaza sa fie construit pe 4.5 hectare de teren in fosta incinta a Bethlehem Steel Corporation din Bethlehem Pennsylvania. Acest campus a fost gandit pentru a deveni prima destinatie pentru oameni de toate varstele care vor sa traiasca si sa experimenteze reprezentatiile vizuale, muzicale si actoricesti, toate intr-o singura locatie. Centrul ArtsQuest, proiectat de catre Spillman Farmer Architects va fi legatura campusului cu zona istorica a furnalelor.

 

Centrul ArtsQuest este o structura impresionanta din otel si sticla, cu patru niveluri si cu 68 000mp construiti in care se vor putea amenaja spatii separate pentru fiecare tip de reprezentatie artistica. La interior, primul nivel al cladirii gazduieste doua sali de cinema cu dotari de ultima generatie cat si Creativity Commons, un spatiu de dimensiuni mari in care se pot realiza diferite spectacole artistice. Cu vedere spre aceasta sala sunt alte doua spatii: cel denumit Loft, un mezanin folosit pentru reuniuni si Camera Blast Furnace, un spatiu multifunctional care va gazdui o serie de functiuni educative si de socializare. Cel de-al treilea si al patrulea etaj al cladirii ArtsQuest Center gazduiesc Musikfest Cafe, o sala cu 450 de locuri amenajata in stilul localurilor de cabaret si in care se vor tine reprezentatii de muzica live, de diferite genuri.

 

 

 

Din punct de vedere arhitectural, cladirea a fost proiectata astfel incat sa fie cat mai economa fara a se neglija calitatea detaliilor. Exteriorul este alcatuit din panouri de beton prefabricat, un material eficient din punct de vedere al raportului cost/timp de montaj, care au fost folosite intr-un mod inovator deoarece au fost montate cu fata rugoasa spre exterior (decat la interior, cum se face de obicei). Aceasta abordare transforma materialul intr-o textura interesanta, care se schimba odata cu modificarea directiei luminii soarelului pe parcursul zilei. Deauspra intrarii, terasa deschisa este un element arhitectural important datorita grinzilor metalice puse in valoare de vopseaua in culoarea stridenta, International Orange. Latura de sud a cladirii se remarca printr-un perete cortina care deschide interiorul catre furnalele combinatului Bethlehem Steel.Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa