Inapoi

Detecție și stingere incendiu în câteva secunde

Publicat de TEHNIC GAZ, la
Echipamentele automate de protectie si stingere a incendiului din portofoliul de produse al SC TEHNIC GAZ SRL Buzau detecteaza incendiul foarte simplu si eficient cu ajutorul unui "furtun termosensibil", iar stingerea unui eventual incendiu se poate realiza prin doua metode:
Untitled-11

- stingere directa = furtunul termosensibil ce se sparge in zona "fierbinte" este in acelasi timp si "conducta" de transport agent de stingere. Eficienta este maxima datorita descarcarii agentului de stingere exact la locul unde a aparut incendiul.

- stingere indirecta = furtunul termosensibil se depresurizeaza prin spargere si deschide robinetul de comanda. Descarcarea gazului de stingere in incinta protejata se realizeaza printr-o retea de distributie conectata la robinetul de buteliei.

TEHNIC GAZ SRL propune aceste sisteme revolutionare de protectie si stingere incendiu, care sunt simple si eficiente in diverse aplicatii dintre care amintim:

- Sisteme de protectie si stingere incendiu tablouri electrice

  • Sistem stingere directa tablouri electrice (pt. max 0.5 MC)
  • Sistem stingere indirecta tablouri electrice (pt. volume peste 1 MC)

- Sisteme de protectie si stingere incendiu masini CNC
- Sisteme de protectie si stingere incendiu motoare AUTO
- Sisteme de protectie si stingere incendiu HOTE/bucatarii profesionale

Cu ajutorul acestora se realizeaza atat detectia, cat si stingerea rapida a focului.

 

 <p><span style="font-size: large;"><strong>Cum functioneaza acest sistem de protectie si stingere incendiu?</strong></span></p><p><span style="font-size: large;"><strong><br /></strong></span></p><p><span style="font-size: inherit;"><b><a href="https://www.tehnicgaz.com.ro/instalatii-c113/" _mce_href="https://www.tehnicgaz.com.ro/instalatii-c113/" target="_blank" style="">Sistemul de stins incendiul</a></b>&nbsp;este foarte eficient avand o constructive simpla - un recipient cu un continut de agent de stingere care se declanseaza cu ajutorul unui tub senzor construit dintr-un polymer termosensibil - care se "sparge" exact in punctul unde este expus la flacara, sau temperatura mare.
</span></p><p><br /></p><p><span style="font-size: inherit;">Acest "furtun de detectie" este pozitionat in zona protejata, iar atunci cand porneste incendiul, acesta se sparge in zona cea mai fierbinte.&nbsp;</span><span style="font-size: inherit;">Temperatura de spargere este intre 90 de grade Celsius si 140 de grade Celsius - se stabileste in functie de domeniul de aplicatie.
</span></p><p><br /></p><p><span style="font-size: inherit;">Agentul de stingere care este dioxid de carbon, sau alt lichid omologat inmagazinat intr-un recipient presurizat cu azot - in functie de domeniul de utilizare, va fi pulverizat in zona protezata cu ajutorul duzelor de deversare, stingand focul in cateva secunde - cu mult timp inainte ca focul sa provocate daune.
</span></p><p><br /></p><p><span style="font-size: inherit;">Pentru un astfel de sistem de protectie incendiu nu avem nevoie de alimentare cu curent electric si deci protectia obiectivului este realizata chiar si atunci cand se ia curentul.</span></p>

Cum functioneaza acest sistem de protectie si stingere incendiu?


Sistemul de stins incendiul este foarte eficient avand o constructive simpla - un recipient cu un continut de agent de stingere care se declanseaza cu ajutorul unui tub senzor construit dintr-un polymer termosensibil - care se "sparge" exact in punctul unde este expus la flacara, sau temperatura mare.


Acest "furtun de detectie" este pozitionat in zona protejata, iar atunci cand porneste incendiul, acesta se sparge in zona cea mai fierbinte. Temperatura de spargere este intre 90 de grade Celsius si 140 de grade Celsius - se stabileste in functie de domeniul de aplicatie.


Agentul de stingere care este dioxid de carbon, sau alt lichid omologat inmagazinat intr-un recipient presurizat cu azot - in functie de domeniul de utilizare, va fi pulverizat in zona protezata cu ajutorul duzelor de deversare, stingand focul in cateva secunde - cu mult timp inainte ca focul sa provocate daune.


Pentru un astfel de sistem de protectie incendiu nu avem nevoie de alimentare cu curent electric si deci protectia obiectivului este realizata chiar si atunci cand se ia curentul.

 <p><strong><span style="font-size: large;" _mce_style="font-size: large;">Avantajele ale sistemului de protective automata incendiu!
</span></strong></p><p><br /></p><p>Sistemul propus este complet automat. Nu necesita surse externe de alimentare electrica.</p><p><br /></p><p>•	Tubul flexibil se poate instala in orice zona accesibila;
</p><p>•	Detectia se realizeaza liniar de-a lungul intregului tub;
</p><p>•	Sistemul stinge focul in cateva secunde si minimizeaza daunele;
</p><p>•	Este un sistem economic - accesibil financiar;
</p><p>•	Sistemul poate folosi mai multi agenti de stingere - in functie de aplicatie;
</p><p>•	Costul de mentenanta este scazut;
</p><p>•	Montaj se realizeaza rapid si simplu.
</p><p><br /></p><p><strong><span style="font-size: large;" _mce_style="font-size: large;">Aplicatii ale sistemelor de protectie impotriva incendiilor</span></strong>
</p><p><br /></p><p><strong>1.	Detectie si stingere incendiu la tablouri electrice</strong></p>

Avantajele ale sistemului de protective automata incendiu!


Sistemul propus este complet automat. Nu necesita surse externe de alimentare electrica.


• Tubul flexibil se poate instala in orice zona accesibila;

• Detectia se realizeaza liniar de-a lungul intregului tub;

• Sistemul stinge focul in cateva secunde si minimizeaza daunele;

• Este un sistem economic - accesibil financiar;

• Sistemul poate folosi mai multi agenti de stingere - in functie de aplicatie;

• Costul de mentenanta este scazut;

• Montaj se realizeaza rapid si simplu.


Aplicatii ale sistemelor de protectie impotriva incendiilor


1. Detectie si stingere incendiu la tablouri electrice

 <p>-	<strong>Montajul se face rapid si simplu in interiorul tablourilor electrice</strong></p><p><br /></p><p>Furtunul cu senzor flexibil se monteaza usor in interiorul tabloului electric chiar deasupra firelor unde, datorita supraincalzirii poate porni un incendiu.
</p><p><br /></p><p>-	<strong>Detecteaza din timp incendiul</strong></p><p><br /></p><p>Cand se produce un incendiu, tubul cu senzor se topeste in zona cea mai fierbinte.
</p><p><br /></p><p><strong>-	Stinge instantaneu incendiul</strong>
</p><p><br /></p><p>Tubul pierde brusc presiunea si deschide robinetul de comanda si permite agentului de stingere sa fie "imprastiat" imediat in zona protejata pentru a stinge focul.

</p><p><br /></p><p><strong>2.	Protectie si stingere incendiu la masini CNC</strong></p>

- Montajul se face rapid si simplu in interiorul tablourilor electrice


Furtunul cu senzor flexibil se monteaza usor in interiorul tabloului electric chiar deasupra firelor unde, datorita supraincalzirii poate porni un incendiu.


- Detecteaza din timp incendiul


Cand se produce un incendiu, tubul cu senzor se topeste in zona cea mai fierbinte.


- Stinge instantaneu incendiul


Tubul pierde brusc presiunea si deschide robinetul de comanda si permite agentului de stingere sa fie "imprastiat" imediat in zona protejata pentru a stinge focul.


2. Protectie si stingere incendiu la masini CNC

 <p>Pe acelasi principiu descries anterior functioneaza si un sistem de protectie incendiu la masinile cu comanda numerica (CNC), care de obicei folosesc in procesul de aschiere/racire un lichid infamabil.
</p><p><br /></p><p>


<strong>3.	Detectie si stingere incendiu la motoarele de masini</strong></p>

Pe acelasi principiu descries anterior functioneaza si un sistem de protectie incendiu la masinile cu comanda numerica (CNC), care de obicei folosesc in procesul de aschiere/racire un lichid infamabil.


3. Detectie si stingere incendiu la motoarele de masini

 <p>Sistemul automat de stingere incendii propus de TEHNIC GAZ SRL se foloseste cu succes la motoarele de masini pentru ca:</p><p><br /></p><p>•	este fiabil si nu foloseste electricitate,</p><p><span style="font-size: inherit;">•	protejeaza pasagerii si echipamentele de valoare,</span></p><p><span style="font-size: inherit;">•	este usor de instalat si flexibil,</span></p><p><span style="font-size: inherit;">•	stinge rapid si eficient incendiul,</span></p><p><span style="font-size: inherit;">•	este foarte economic.
</span></p><p><br /></p><p><strong><span style="font-size: inherit;" _mce_style="font-size: inherit;">

4.	Sistem automat de detective si stingere incendiu in bucatarii profesionale / hote</span></strong></p>

Sistemul automat de stingere incendii propus de TEHNIC GAZ SRL se foloseste cu succes la motoarele de masini pentru ca:


• este fiabil si nu foloseste electricitate,

• protejeaza pasagerii si echipamentele de valoare,

• este usor de instalat si flexibil,

• stinge rapid si eficient incendiul,

• este foarte economic.


4. Sistem automat de detective si stingere incendiu in bucatarii profesionale / hote

 <p>In bucatariile restaurantelor pericolul aparitiei incendiilor este ridicat datorita uleiului incins care este foarte inflamabil. 
In lipsa unui sistem automat de protectie, aparitia unui incendiu poate distruge echipamente si bunuri din bucatarie si poate duce si la pierderea increderii clientilor.
Cu sistemul propus de TEHNIC GAZ SRL esti protejat si in siguranta.
</p><p><br /></p><p><span style="font-size: large;"><strong>Concluzie</strong></span>:
Aplicatiile acestor <strong>sisteme de protectie automata la incendiu</strong> sunt aproape nelimitate. Se pot monta la panouri electrice, in industria chimica, la echipamente industriale, in fabrici, la motoarele masinilor, la motoare ale utilajelor, la antene de telefonie mobila, la transformatoare, la ATM-uri etc.
</p><p><br /></p><p><strong>Acest sistem de protectie automata la incendiu cu furtun sensor este foarte eficient</strong>
</p><p><br /></p><p>Foloseste eficient spatiul si costa mai putin decat alte produse mecanice sau electronice si cel mai important lucru este ca te ajuta si te protejeaza.
TEHNIC GAZ SRL comercializeaza intreaba gama de echipamente si sisteme de protectie si stingere a incendiilor.
</p><p><br /></p><p>
Pentru detalii si comenzi va rugam sa contactati </p><p>

TEHNIC GAZ SRL
</p><p><a href="mailto:vanzari@tehnicgaz.com.ro" _mce_href="mailto:vanzari@tehnicgaz.com.ro" target="_blank" style="">vanzari@tehnicgaz.com.ro</a></p><p>Tel. +40754017605</p>

In bucatariile restaurantelor pericolul aparitiei incendiilor este ridicat datorita uleiului incins care este foarte inflamabil. In lipsa unui sistem automat de protectie, aparitia unui incendiu poate distruge echipamente si bunuri din bucatarie si poate duce si la pierderea increderii clientilor. Cu sistemul propus de TEHNIC GAZ SRL esti protejat si in siguranta.


Concluzie: Aplicatiile acestor sisteme de protectie automata la incendiu sunt aproape nelimitate. Se pot monta la panouri electrice, in industria chimica, la echipamente industriale, in fabrici, la motoarele masinilor, la motoare ale utilajelor, la antene de telefonie mobila, la transformatoare, la ATM-uri etc.


Acest sistem de protectie automata la incendiu cu furtun sensor este foarte eficient


Foloseste eficient spatiul si costa mai putin decat alte produse mecanice sau electronice si cel mai important lucru este ca te ajuta si te protejeaza. TEHNIC GAZ SRL comercializeaza intreaba gama de echipamente si sisteme de protectie si stingere a incendiilor.


Pentru detalii si comenzi va rugam sa contactati

TEHNIC GAZ SRL

vanzari@tehnicgaz.com.ro

Tel. +40754017605