Inapoi

Dillon un nou complex rezidential in New York

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
complex_rezidential_dillon1
In ciuda situatiei economice dificile, vanatoarea de apartamente de calitate in New York pare sa nu fie afectata. Pentru cumparatorul interesat sunt o multime de cladiri de locuit recent finalizate din care poate sa aleaga in functie de preferinte. Unul dintre cele mai interesante este The Dillon, un nou imobil de locuinte amplasat la intersectia strazilor 405West si 53Street, in zona vestica a Manhattanului.

Proiectat de catre Smith Miller Hawkinson Architects a fost gandit sa fie economic dar fara a se renunta la calitate si la un anumit stil arhitectural. Dezvoltatorul, SDS Procida, a cerut arhitectilor sa realizeze un proiect care sa foloseasca la maxim capacitatile si caracteristicile terenului, astfel incat acestia au ajuns sa jongleze cu diferite sectiuni pentru a obtine cele mai avantajoase vederi, mai multa lumina si mai mult spatiu. Rezultatul a fost o cladire care se deosebeste de restul si este unica printre volumele invecinate - avand un partiu care combina spatiul duplexului cu cel al studioului obtinand un model cosmopolit. Avand un aer mai degraba european decat american, cladirea Dillon adaposteste 83 de apartamente intr-o structura hibrida care este in parte turn in parte un volum extins pe orizontala, asemeni unei bare, amintind de cladirea lui Le Corbusier - Unite de Habitation.

In volumul turn de sapte niveluri al cladirii se gasesc apartamente simple, iar in cel tip bara sunt apartamentele duplex si triplex. Cele doua elemente sunt legate prin coridoare de circulatie la etajele 4 si 7. Suprapunerea duplexurilor si triplexurilor fara coridor comun intre ele a condus la obtinerea unei sectiuni optime de folosire a spatiului, crescand suprafata utila a apartamentelor. Mare parte din apartamente au terase exterioare si organizari interne care le fac foarte atractive pentru familii.

Anvelopanta cladirii este realizata din perete cortina care se deschide catre strada intr-un zig-zang care permite marirea spatiului interior si in acelasi timp ofera privelisti catre oras.

Imobilul Dillon pe langa faptul ca este o unitata locativa eficienta se bucura si de un design frumos, atent gandit si bine executat. Astfel de cladiri ar trebui sa fie mai des realizate.


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa