Inapoi

Echipamente sofisticate vor lumina zi si noapte Expozitia Mondiala din 2010

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
expo_mondiala_2010_7

Autor: Bridgette MeinholdAceasta este una dintre cele sase structuri parasolare care se realizeaza in Sanghai in vederea pregatirii Expozitiei Mondiale din 2010. Cand vor fi toate finalizate, acestea vor reprezenta nu numai un element de interes vizual desi structurile vor fi in tregime luminate cu LED-uri, ci vor ajuta la colectarea apei de ploaie si a energiei solare, filtrand razele solare si ajutand la pastrarea zonei de umbra la nivelul pietonal.

La Epozitia Mondiala din Shanghai sunt asteptati aproximativ 70 de milioane de vizitatori pentru a admira multimea pavilioanelor expozitionale realizate in acord cu tema ecologica. Contructia acestor structuri impresionante, Sun Valleys, ar trebui sa se finalizeze anul acesta, avand in vedere ca elementul conic principal a fost deja iluminat si pus in functiune pe timpul noptii spre incantarea locuitorilor orasului.

Elementele Sun Valley vor fi folosite ca centru de activitati si evenimente, acoperind Bulevardul Expozitional, un pietonal lung de 1km, desfasurat pe mai multe niveluri. Fiecare dintre cele 6 turnuri in forma de con se ridica la o inaltime de 40 de metri si este construit dintr-o structura de metal si material plastic. Aceste structuri solare vor directiona lumina naturala catre nivelurile de mai jos, vor prelua apa de ploaie si o vor directiona prin conducte pentru a fi refolosita pentru irigatii. Membranele gigant vor umbri pietonalul de dedesubt in vederea mentinerii unei temperaturi relativ constante la nivelul vizitatorilor.

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa