Inapoi

Elastopave - Suprafete poroase cu poliuretan

Publicat de BASF S.R.L, la


ElastopaveSuprafete poroase cu poliuretan


Acum cativa ani, BASF a dezvoltat produsul Elastocoast®, o solutie inovativa, pentru protectia zonelor costiere, ce foloseste poliuretan pentru a conserva si consolida digurile fara a etanseiza solul de sub acestea. Acum, cercetatorii BASF au diversificat acest produs, pentru a crea o inovatie numita Elastopave®. Acest sistem poliuretanic faciliteaza obtinerea unui pavaj flexibil si poros pentru suprafete precum trotuare si piste de biciclete, locuri de parcare sau curtile scolilor.

Paul Botez
Tel: +40 21 529 90 26
Fax: +40 21 529 90 99
paul.botez@basf.comAtat Elastocoast, cat si Elastopave au la baza ideea utilizarii poliuretanului amestecat cu nisip grosier sau pietris pentru a construi o suprafata stabila, in locul folosirii betonului sau gudronului. Avantajul: proportia mare de pietre mari si mici creeaza multe cavitati conectate care impiedica ermetizarea pavajului fata de solul substrat. Avand in vedere ca acest invelis poros permite respiratia, solul poate prelua in jur de 4,000 litri de apa pe ora si metru patrat, prevenind formarea de balti si petece de gheata.

Elastopave este rapid si simplu de instalat, usor de intretinut si poate fi supus utilizarii dupa numai 12 ore. In zonele urbane, produsul reprezinta suprafata ideala pentru utilizatorii scaunelor cu rotile si pentru cei care au probleme cu mersul pe jos, deoarece materialul poate fi aplicat ca suprafata cat se poate de plana.

Elastocoast a fost utilizat in locuri precum cele amenintate de erodare din partea de nord-vest a insulei germane Sylt, in timp ce Elastopave poate si gasit in locuri precum centrul Munchen-ului. O suprafata de pavaj de aproximativ 3,000 de metri patrati din fata garii Giesinger din Munchen a fost deja executata cu acest produs.
Elastopave poate fi utilizat si pentru lucrari private, intrucat BASF lucreaza cu clienti care comercializeaza produse Elastopave pentru alei din gradini private, prin intermediul magazinelor de constructii de specialitate. In ansamblu, acest nou material de constructii este similar, din punct de vedere al costului, cu asfaltul obisnuit.

DESPRE BASF

BASF este lider mondial in domeniul chimic: "The Chemical Company". Portofoliul sau cuprinde o gama larga de produse, de la substante chimice de baza, produse pentru industria materialelor plastice, produse de performanta, pana la produse chimice pentru agricultura, produse de sinteza fina, precum si petrol si gaze. Partener de nadejde al tuturor sectoarelor industriale, BASF participa la cresterea succesului clientilor sai. Cu produsele sale de mare valoare si sistemul inteligent de solutii, BASF are un rol important in gasirea solutiilor la problemele globale precum protectia mediului, folosirea eficienta a resurselor energetice, nutritie si mobilitate. BASF a realizat vanzari de peste 50 miliarde de EURO in 2009 si are aproximativ 105.000 de angajati. Actiunile BASF sunt listate la bursele de marfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (AN). Informatii suplimentare sunt disponibile pe internet la www.basf.com


Elastopave poate fi aplicat foarte neted, transformandu-l intr-o suprafata ideala pentru persoanele care au probleme cu mersul pe jos, precum este cazul acestui complex residential de ingrijire a batranilor din Zurich.Amestecul de poliuretan si nisip grosier si pietris creaza un numar mare de cavitati conectate in suprafata Elastopave astfel incat pavajul nu devine ermetic si apa poate trece prin el.