Inapoi

Extinderea Muzeului National de Arte din Quebec

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Autor: Bridgette Meinhold


Desi nu sunt echipa castigatoare a concursului pentru realizarea extinderii Muzeului National de Arte din Quebec, arhitectii de la BIG au venit cu o propunere interesanta care ar fi permis integrarea volumetriei in cadrul natural. Corpurile de cladire par ca tasnesc din pamant, avand acoperisurile inclinate, intr-o panta astfel incat oamenii sa poata sa le urce, folosindu-le ca loc de odihna sau promenada, fiind integral inierbate.

In acest moment galeriile muzeului sunt amenajate in trei imobile cu arhitectura si istorie diferita, care nu indeplinesc cerintele de prezentare si conservare optime. Astfel ca arhitectii de la BIG s-au aliat cu Fugere Architects pentru a propune un proiect care sa concentreze asupra crearii a doua mari fatade, asemeni unor ferestre care sa invite trecatorii inauntru pentru admirarea noilor colectii. In aceeasi masura vizitatorii raspanditi prin spatiile interioare ale muzeului vor putea sa admire parcul „Champs de bataille" si gradinile.

Cele doua corpuri de cladire se inalta una langa cealalta creand astfel o curte interioara, intre acestea si volumul bisericii si al manastirii. Suprafetele in panta ale acoperisurilor pornesc direct de la nivelul terenului, marind zonele vegetale ale parcului astfel incat vizitatorii pot sa urce si sa se plimbe linistiti.

Datorita acestei abordari, copacii seculari ai parcului cat si biserica cu manastire vor fi protejate si integrate in zona urbana publica.















Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa