Inapoi

Fatada asemeni unui schweitzer a hotelului Chrome economiseste energie

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
fatada_hotel_chrome5

Autor: Evelyn Lee


Proiectul realizat de catre Sanjay Puri Architect propune un design de fatada deosebit pentru hotelul Chrome. Aceasta este impanzita de perforatii rotunde care permit luminii naturale sa intre, asigurand iluminatul camerelor si eficientizand in acelasi timp consumul de energie necesar functionarii sistemului de ventilare/climatizare. Ferestrele opace au fost distribuite pe fatada intentionat pentru crearea efectului de branza „schweitzer" ajutand la obtinerea unui iluminat natural neutru la interior si a unui efect vizual impresionant noaptea, cand aceste ferestre sunt iluminate cu LED-uri.
Cladirea Chrome Hotel
prezinta pe toate fetele o serie de excrescente volumetrice, din beton care indeplinesc un rol dublu, sunt atat o bariera impotriva caldurii si in acelasi timp asigura turistilor un grad ridicat de intimitate.
Datorita ferestrelor si a volumetriei, hotelul ajunge sa economiseasca 25% din costurile functionarii sistemului de ventilare/climatizare, demonstrand ca se poate face arhitectura deosebita si in acelasi timp sa se consume mai putina energie.

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa