Inapoi

Finalizarea primei etape a proiectului Fitzrovia a celor de la HOK

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
proiect_fitzrovia2

Prima etapa a noului proiect rezidential si de sanatate proiectat de echipa de arhitecti de la HOK a fost finalizata de curand in zona Fitzrovia, Londra. Aceasta etapa include realizarea a 26 de locuinte individuale si a 14 apartamente pentru locuinte colective. Schema este dezvoltata in zona spitaliceasca istorica a Londrei si include un spatiu cu dotari de ultima ora pentru noul Spital Ortopedic National Regal.

Design-ul celor de la HOK pentru cladire este pus in evidenta prin ferestre verticale cu tamplarie din aluminiu. Fatadele de la strada sunt placate cu placi de clacar Caliza Capri, oferind cladirii o imagine finisata foarte moderna si ingrijita. In constrast, fatadele care dau spre curte sunt placate cu zinc colorat, pentru a reflecta soarele si a maximiza aportul de lumina.

Pentru a imbogati fatada dinspre strada, pe laturile de sud si vest, noua cladire a fost decorata cu fasii de sticla, ce se desfasoara pe inaltimea a doua niveluri realizate in colaborare cu artistul Lowings Carpenter. Aceste fasii de sticla afiseaza radioagrafii RMN care au fost supraexpuse pentru a crea imaginea unor maini transparente si difuze care se intalnesc la coltul cladirii.

 

 

 

Directorul de Design al firmei HOK, domnul Larry Malcic declara: "Apartamentele Fitzrovia reprezinta un concept metropolitan de lux pentru oamenii orasului care pun mare pret pe ambientul urban. Prezinta o gradina ascunsa amenajata, o structura cu valoare istorica si apartamente elegante pentru navetisti si locuinte spatioase pentru familii. Aceste caracteristici au fost combinate cu serviciile medicale dovedind ca oamenii si sanatatea acestora stau la baza acestui proiect de dezvoltare imobiliara".

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa