Inapoi

Firma Arris Architects va ofera ocazia unei experiente cinematografice elevate

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
mumbai2

"Unii se bucura de iluzia creata de un film. Noi ne bucuram sa intindem la maxim si sa distorsionam imaginatia pana la limita deziluziei."

Ideile care au stat la baza proiectului pentru cele 5 sali de cinematograf din Chembur, Mumbai - oras pasionat de industria cinematografica; au fost cu atentie transpuse in realitate tocmai pentru a sustine ideea iluziei si deziluziei. Au incercat sa amplifice trairea acestor iluzii prin modificarea unei forme geometric stabile reprezentata de hexagon si transformarea acesteia intr-un design armonios si stabil functional, care sa permita realizarea tuturor spatiilor necesare.

 

Dupa ce intrati intr-un hol a carui inaltime se extinde pe doua etaje, formele distorsionate te transpun intr-o alta dimensiune a spatiului. Atmosfera din spatiile cu functiuni secundare sunt tratate cu aceeasi atentie pentru detalii si pentru pastrarea identitatii vizuale din spatiile publice ale cinematografului. Formele hexagonale care se tot rasucesc si se maresc sunt puncte cheie ale desingn-ului creand impresia vizitatorilor ca merg printr-o expozitie, in care exponatele sunt chiar spatiul interior cu formele distorsionate. Pozitionarea zonelor de loby, putin retrase in alveole, creaza spatii optime pentru recreere si comercializare a bauturilor si snakurilor. Intrarile in salile de spectacol se fac prin nise puse in evidenta prin volumetrii dramatice. Design-ul holului de intrare este continuat si in celelalte spatii folosindu-se diferite elemente, precum placarea cu travertin sau lucratura geometrica in relief, toate repectand proportiile volumului intreg. Sigla cinematografului este integrata cu gust in toata acesta atmosfera, completand si punand in evidenta intregul design.

 

 

Folosirea diferitor materiale a condus la un design unitar cu un contrast echilibrat dintre suprafetele acrilice solide si pardoseala negra puternic reliefata. Forma hexagonala este finisata cu placi de lemn vopsite in alb DUCO in timp ce marmura italiana este folosita in finisarea zonelor de recreere si foaier.
Sistemul de iluminat artificial joaca un rol important in designul lui Arris iar prin folosirea LED-urilor se obtine nu numai un iluminat eficient dar si diferite efecte de lumina si culoare care completeaza atmosfera cinematografului.

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa