Inapoi

Galerie de arta, un nou simbol arhitectural in Johannesburg

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
circa_on_jellicoe4

Amplasata in Johannesburg, "Circa on Jellicoe" este un nou spatiu multimedia cuprinzand si o galerie de arta proiectat de firma sud-africana studioMAS. Echipa de arhitecti a propus o forma eliptica pentru a se incadra mai bine in spatiul ingust disponibil dar si pentru a realiza un obiect de arhitectura care sa atraga atentia si care sa devina un simbol al locului. Elementul cheie al cladirii este reprezentat de fatada executata din lamele subtiri de aluminiu care permit vederi din ambele directii, interior spre exterior si invers.

Volumul propus pentru "Circa on Jellicoe" se desfasoara pe trei niveluri, in care parterul public are 106mp de spatiu pentru expozitii. Din acest spatiu vizitatorii pot urca pe o rampa asezata perimetral, care face legatura cu expozitia de la etaj. Cei 177mp de spatiu expozitional dezvoltati pe doua niveluri au fost dotati cu 7 panouri de expunere, mobili, care pot sa coboare prin pardoseala pana la parter atunci cand nu sunt folositi. Ultimul nivel are 105mp si a fost amenajat intr-un spatiu de relaxare si odihna privat cu o terasa deschisa care ofera vedere catre padurea urbana a orasului.

Structura principala a cladirii este realizata din beton armat turnat in situ, iar rampa perimetrala de la parter la primul etaj cat si setul de scari sunt realizate tot din beton armat. Finnisajul fatadei a fost realizat din lamele de aluminiu tratat care au fost prinse de beton cu elemente de fixare metalice. Pentru spatiile de depozitare si anexe au fost folosite placari si pereti din gips-carton pe structura metalica. Pentru restul spatiilor, la fatada s-a folosit mult vitraj in special in zona parterului care se dorea vizibila si dupa ora inchiderii. 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa