Inapoi

Gradina Nocturna din Ierusalim

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
solar_powered_nightgarden1

Autor: Moe Beitiks


Arhitectii de la biroul O'GE Architects si Galeria de arta interactiva au propus pentru Festivalul Luminii din Ierusalim, un proiect ingenios constand intr-o Gradina Nocturna, instalatie de LED-uri care functioneaza integral cu energie solara. Vizitatorii de la Gan Habonim (Citadela Ierusalimului) au fost impresionati de florile imense realizate din neoane colorate si luminescente ale caror petale se deschideau si se inchideau pe toata perioada noptii.

 

 

Gradina Nocturna, realizata impreuna cu Societatea comerciala a electricienilor, continea flori de nuferi, lalele si clopotei realizate din otel, panza fina de metal si sticla de Hebron. Luminile din LED si motorasele care activau petalele erau toate alimentate cu ajutorul panourilor solare a caror energie era stocata in baterii. Ca o completarea a intregii atmosfere feerice, gradina are propria ei muzica fiind compusa de Ravin Hang din Marea britanie si Andy Isler din Austria.

 

 

 

 

 

Reprezentantul O'GE declara: "Scopul nostru a fost sa demonstram ca prin folosirea energiilor alternative si a tehnologiei aferente nu numai ca protejam mediul inconjurator dar si cream un cadru poetic, pentru o experienta magica". Si desi scopul lor a fost crearea unei atmosfere gen "Las Vegas, dar mai linistita", gradina atrage foarte multi vizitatori si inspira o atmosfera asemanatoare unui parc pentru copii.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa