Inapoi

Graeme Massie Architects castigatori ai concursului pentru masterplanul din vechiul port al orasului Reykjavik

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
graeme_architects2

Vechiul port al orasului Reykjavik acopera o suprafata de aproximativ 80 de hectare in zona centrala, urbana si gazduieste in prezent o serie de spatii industriale, comerciale, pentru activitati turistice si culturale, incluzand si o noua sala de concerte proiectata de catre echipa de la Henning Larson Architects si care se afla in faza de constructie.

  

 

 

Concursul pnetru masterplanul zonei a fost organizat cu scopul de a obtine o viziune strategica a dezvoltarii viitoare a zonei portuare avand in vedere contextul impus de zona centrala a orasului. Juxtapunerea intre mediul urban si peisajul natural expus, o situatie rar intalnita in cazul unei capitale, se potriveste de minune cu caracterul orasului Reykjavik. Propunerea castigatoare a celor de la Graeme Massie Architects cuprinde o strategie simpla care sa dezvolte o noua identitate in aceasta zona portuara.

Proiectul propus raspunde tuturor provocarilor generate de regenerarea unei zone portuare, iar viziunea strategica a celor de la Associated Icelandic Ports propune pastrarea unor activitati comerciale si industriale care se vor amesteca cu unele noi precum cele rezidentiale si de birouri. Baza de dezvoltare este una flexibila si receptiva, care poate permite dezvoltari ulterioare, extinderi si adaptari in functie de conditiile economice viitoare.

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa